Premis Ciutat Sostenible 2015: Tres Membres de Pacte d’Alcaldes guardonats
Organitzada per la Fundació Fòrum Ambiental, la tretzena edició del Premi Ciutat Sostenible va guardonar a ciutats membre de Pacte dels Alcaldes en tres de les cinc categories. 

Amb ànim d’enaltir les autoritats locals espanyoles amb més de 5000 habitants que han implementat exitosament accions en pro de l’energia sostenible durant els últims dos anys, i que estan políticament compromeses amb el desenvolupament sostenible. Aquest any, d’entre els cinc guardonats, tres eren signants del Pacte dels Alcaldes: Sant Just Desvern (eficiència energètica), Tiana (gestió de residus) i Mutxamel (ciutat més sostenible).
 
Sant Just Desvern ha desenvolupat un Pla d’Eficiència Energètica – inclòs en aquest Pla d’Eficiència Energètica Municipal – el qual s’articula al voltant de tres eixos: la gestió de l’energia municipal, l’estalvi energètic i mesures d’eficiència, i un procés d’aprenentatge d’organització interna. Al 2013 i al 2014, el consum energètic de la ciutat disminuí un 15% en comparació amb el 2012, i s’espera que disminueixi més d’un 25% entre el 2015 i el 2019.

*A text from 'The Covenant of Mayors'