Ahir, la Comissió Europea va emetre el pla de Comunicació sobre l’Estratègia de la UE envers la calefacció i la refrigeració, promovent “un ús de la calefacció i la refrigeració més intel·ligent i sostenible”.
 
Tot i que el sector de la calefacció i la refrigeració s’està mobilitzant en pro de l’energia baixa en carboni, el 75% del combustible que fan servir encara prové de combustibles fòssils (quasi la meitat del gas). Mentre aquesta estratègia contribuirà a reduir la dependència en quant a importacions, la Comissió Europea afirma que la seguretat dels subministres segueix sent una prioritat, especialment en els Estats Membre que depenen d’un sol proveïdor. 
 
Aquest pla de Comunicació explora eines i solucions per a conèixer els actuals desafiaments. La Comissió Europea convida als Estats Membre a:
Revisar les seves pròpies lleis per definir com redistribuir els guanys obtinguts fruit de les millores energètiques en propietats privades llogades entre els propietaris i els llogaters. 
Assegurar-se de que part dels recursos dedicats a l’eficiència energètica són destinats als barris pobres. 
Treballar amb els ciutadans per incrementar la seva sensibilitat amb l’estalvi energètic.
Donar suport als actors locals i regionals que poden millorar el seu atractiu financer a través de “construir” projectes individuals dins de paquets d’inversió més grans. Afegint que “Iniciatives com el Fons ELENA, Smart Cities i Comunitats i el nou Pacte pels Alcaldes per al Clima i l’Energia podrien fomentar aquest enfocament”.
 
*A text from 'The Covenant of Mayors'