La Diputació de Barcelona elabora nous recursos de Mediació als municipis
La Diputació de Barcelona ha elaborat nous materials per donar a conèixer el servei de Mediació als municipis i els avantatges socials que comporta. Els ens locals poden descarregar-se aquests recursos de mediació a través de la pàgina web  http://www.diba.cat/web/acciocomunitariaparticipacio/mediacio_recursos
 
Des de la Diputació de Barcelona, s'aposta per la mediació ciutadana com un sistema alternatiu de gestió i resolució de conflictes que entén el conflicte de manera positiva perquè facilita la negociació dels interessos contraposats i potencia el concepte de ciutadania activa, generant major autonomia i compromís de les persones.
 
El Servei de Polítiques d'Acció Comunitària i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona impulsa, des de l'any 2006, un programa de treball per tal que la mediació ciutadana esdevingui una estratègia útil que permeti donar resposta a la necessitat social de noves formes de resolució de conflictes afavorint la governabilitat del món local.
 
El Servei Itinerant de Mediació Ciutadana
 
Per als ens locals que no disposen d'un servei de mediació propi, la Diputació de Barcelona ofereix el Servei Itinerant de Mediació Ciutadana (SIMC), que dóna suport a  les persones que hagin sol·licitat ajuda per desavinences o conflictes apareguts en l'àmbit veïnal, escolar, espai públic, familiar (excepte casos de separacions, divorcis o tutela de menors), i d'altres.

Audiovisual
 
La corporació també ha editat un audiovisual adreçat a tots els ajuntaments i ens locals que vulguin fer difusió de la mediació entre els seus veïns.