S'obre una nova convocatòria per a propostes envers les Xarxes URBACT
El programa URBACT de Cooperació Territorial impulsat per la UE, ha fet recentment una crida per a propostes sobre la creació de xarxes entre ciutats. 
 
L'URBACT és una eina de la política de cohesió de la UE, que busca fomentar la col·laboració entre ciutats i la integració de solucions envers reptes urbans comuns. Està co-finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), els 28 Estats Membre de la UE així com Noruega i Suïssa. 
 
Aquesta nova convocatòria de propostes té per objecte donar suport a les ciutats amb el lliurament de les estratègies urbanes integrades i plans d'acció a través de la creació de 15 xarxes d'aplicació. Les ciutats que participaran en una xarxa d'implementació no només compartiran les seves experiències i bones pràctiques, sinó que també treballaran junts per millorar les seves estratègies i plans d'acció i generar noves idees per fer front als reptes del desenvolupament urbà sostenible.

Les ciutat elegibles hauran de complir els següents dos criteris:
  • Tenir prèviament una estratègia urbana integrada / pla d'acció centrat en un desafiament polític concret.
  • Tenir un finançament previ per a l'execució d'aquesta estratègia / pla d'acció. 
Condicions de la convocatòria URBACT : 
  • Només les ciutats de la UE - 28, Noruega i Suïssa poden participar 
  • Una xarxa d'implementació ha de tenir 7-9 ciutats associades d'almenys 3 Estats membre.
  • La durada del projecte és de 30 mesos. 
  • El pressupost per a una xarxa oscil·la entre 600.000 i 750.000 euros: una partida addicional de 127.000 euros per al suport d'experts també està disponible 
  • El cofinançament de la UE és del 70-85 % per a les ciutats dels Estats membres de la UE, i del 50 % per a les ciutats de Suïssa i Noruega. 
La convocatòria per a propostes envers les Xarxes URBACT està oberta des del 22 de març fins al 22 de juny. 

*A text from the Covenant of Mayors