ESMORZARS ALCALDES.EU

“Terres gironines:
més enllà d’un ‘Joc de Trons’”


Es tracta de proposar idees que sumin, sempre en positiu, per construir municipis i escenaris polítics a mida de les necessitats del ciutadà.

El col·loqui ajudarà a plantejar, comprendre i imaginar la realitat present i futura del turisme a les comarques de la demarcació de Girona i, més precisament, de tots els seus municipis. Es buscaran idees i visions de consens, útils per a tots els actors implicats.

 Girona, 21 de juliol de 2016

Per assistir com a oïent
Places molt limitades


Interessats posin-se en contacte:
esmorzars@alcaldes.eu

 


Les estadístiques diuen que la demarcació de Girona és la segona del país en termes d’activitat turística, només per darrere de Barcelona. Ho és en el nombre de visitants i també, i sobretot, en el nombre de llocs de treball generats en el sector. L’impacte directe i induït del turisme per a l’economia local és cabdal i tot i que el sector està sortint-se’n de la crisi, segueix sent un dels principals garants de l’impuls econòmic i el benestar futurs.

Tradicionalment, l’oferta turística gironina ha estat variada, de gran qualitat i valor afegit. Els recursos naturals i paisatgístics (sol, platja i muntanya) s’han vist acompanyats d’una gastronomia, un patrimoni i una proposta cultural i artística mundialment reconeguts. Ara, més enllà de les destacables –i anecdòtiques- aparicions en grans produccions de TV, què més poden oferir els municipis i comarques gironines al turista mundial?

Les marques “Costa Brava” i “Pirineus” proposen ofertes diferenciades i de gran valor afegit. Amb treball constant han aconseguit ser referència per a un turisme de gran qualitat, respectuós amb el medi i fidel. De manera coordinada, ambdues poden contribuir a la generació d’una renda i una ocupació no depenent de les estacions. En quin punt es troba la col·laboració i el diàleg entre els responsables turístics municipals, comarcals i la Diputació? Quins projectes plantegen en el futur?

Finalment, l’Aeroport de Girona-Costa Brava, pensat per a ser el segon més important del país i amb vocació de punt de sortida i d’arribada per a la Catalunya septentrional i la Catalunya Nord, ha vist la seva progressió aturada per nombrosos factors polítics i de mercat. Quines propostes plantegen els municipis i comarques implicades? Esdevindrà una nova “via morta” o trobarem maneres de rellançar-lo? Com atraure les línies aèries, el turista i, sobretot, la consideració política envers la infraestructura?

En plena temporada d’estiu, Alcaldes.eu vol fer-se present a la demarcació i donar testimoni dels reptes i expectatives d’una activitat econòmica transcendental. Ho fem gràcies a la participació dels principals responsables dels municipis i comarques.
Objectiu
Es tracta de proposar idees que sumin, sempre en positiu, per construir municipis i escenaris polítics a mida de les necessitats del ciutadà.Per assistir com a oïent

Places molt limitades


Interessats posin-se en contacte:
esmorzars@alcaldes.eu