Oberta la Cinquena Edició dels Premis a Plans de Mobilitat Urbana Sostenible
La Comissió Europea ha presentat aquesta setmana la Cinquena Edició dels Premis als Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).
 
Aquest premi reconeix cada any els èxits remarcables dels pobles i ciutats europees en diferents àrees dels PMUS. Les autoritats locals i regionals són conegudes pels seus plans de mobilitat que no només se centren en les diverses necessitats de transport dels ciutadans, sinó que també milloren la seva qualitat de vida. 
 
En la Cinquena Edició dels Premis als Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, la Comissió Europea se centrarà en la integració amb èxit del transport urbà de càrrega en els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible de les ciutats i pobles europeus. Les autoritats locals o regionals amb els millors exemples d'integració de transport de càrrega en el desenvolupament dels PMUS seran els premiats. L'any passat, Malmö, ciutat sueca signant, va guanyar el premi al PMUS per la seva innovadora xarxa de transport multimodal, que facilita realitzar els trajectes de manera sostenible. 
 
Tots els signants del Pacte dels Alcaldes estan calorosament benvinguts a presentar-se des d'avui als Premis als Plans de Mobilitat Urbana Sostenible. La data límit per inscriure's serà el 28 d'octubre. Un jurat expert comprès per representants de la Comissió i especialistes en transport de càrrega preseleccionaran 10 municipis, dels que 3 seran els finalistes. El guanyador serà anunciat a la cerimònia que es durà a terme durant la primavera del 2017 i tindrà lloc a Brussel·les. 
 
Per a més informació sobre la presentació de candidatures, vegi el web oficial.

*A text from the covenant of Mayors.