Més de 250 ciutats s'han unit al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia
Quasi un any després de la seva creació, el Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia s'ha convertit en una història d'èxit. La "iniciativa més gran al món sobre el clima i l'energia urbana" ja ha atret més de 250 ciutats en aquest curt període de temps. 
 
El Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia és una iniciativa bottom-up d'avantguarda, que junta autoritats locals i regionals compromeses voluntàriament en la implementació dels objectius climàtics de la Unió Europea en els seus territoris. Els signants comparteixen una visió envers les ciutats resistents al canvi climàtic sense emissions de carboni, en les que els ciutadans tenen accés a energia segura, sostenible i assequible.
 
Les ciutats dels Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia es comprometen a reduir les emissions d'efecte hivernacle en un 40% de cares al 2030 a través d'inversions en energies renovables i eficients, i adopten un enfocament compartit al abordar la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic. Les autoritats locals, des de petits pobles fins a grans ciutats, s'han unit a la iniciativa, demostrant el paper crucial que juga aquest ampli ventall d'entorns urbans.
 
Des de la ciutat de Carricola (98 habitants) fins la capital portuguesa Lisboa, amb una població de prop de mig milió de persones, s'han unit  a través del Pacte dels Alcaldes en el seu compromís energètic i climàtic. Les més de 250 ciutats del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia provenen de 20 països diferents, tals com Espanya, Itàlia, Bèlgica, Grècia, Ucraïna, Moldàvia, Albània o Romania. L'ampla majoria de signants del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia són ciutats petites o mitjanes, que han emprès polítiques climàtiques i energètiques de llarg plaç pe tal de millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. La ciutat Txeca de Litomerice, per exemple, busca ser independent energèticament a través d'incidir en el seu potencial geotèrmic disponible. El Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenbiles (SECAP) del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia proveeix un instrument important per aquestes autoritats locals, per tal de mobilitzar els seus stakeholders per aconseguir la consecució dels seus objectius climàtics i energètics.
 
T'agradaria unir-te a les més de 250 ciutats signants del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia? Aquí trobaràs tota al informació que necessites per afegir-te a aquest moviment urbà en moviment!

*A text from the Covenant of Mayors.