La tercera edició de la Capital Europea d'Innovació es durà a terme al 2017
Com a eina de participació comunitària està guanyant reconeixement, ja que suposa una forma efectiva de millorar les vides dels ciutadans europeus. La UE està reconeixent cada cop més el paper de les ciutats i els actors d'una cultura innovadora i encoratjadora de cocreació. 
 
Després de dues edicions exitoses el 2014 i el 2016, la Comissió Europea organitzarà el tercer premi "iCapital"- Capital Europea d'Innovació al 2017. Aquest premi atorga reconeixement a ciutats que promouen la innovació a les seves comunitats. També mostra els èxits excepcionals en la construcció d'ecosistemes d'innovació i la seva capacitat de donar suport al talent, l'habilitat i l'emprenedoria. 
 
Al 2017, l'"iCapital" guardonarà la ciutat que mostri la major predisposició a experimentar noves i innovadores iniciatives impulsades pels ciutadans, esdevenint un "banc de proves" per potencials solucions a reptes socials. Els participants seran avaluats respecte a com permetin als ciutadans experimentar, assegurant que proposin idees i millorin el seu ecosistema innovador. Se'ls demanarà que demostrin com les seves solucions innovadores s'implementen en el seu procés de desenvolupament urbà,  amb especial atenció en els nous talents, fonts, finançament i inversions a través de pràctiques innovadores, així com l'impacte en la comunitat. 
 
La competició estarà oberta a ciutats de més de 100.000 habitants en tots els Estats Membres de la Unió associats a Horizon 2020. La ciutat guanyadora rebrà 1.000.000€, amb dos premis en efectiu de 100.000€ per a cadascun dels dos subcampions. 

*A text from the Covenant of Mayors.