Activitats d'agermanament ciutadà per adaptar-se al canvi climàtic
Durant l'estiu es va realitzar una crida a la participació en un programa d'agermanament ciutadà sobre l'adaptació al canvi climàtic. La va fer la iniciativa Mayors Adapt (ara fusionada amb el Pacte dels Alcaldes). Van presentar-se 60 ciutats de 18 països.
 
Després d'una curosa avaluació de les ciutats presentades, 11 ciutats de 7 països van ser escollides
 
A través d'aquest programa, les ciutats que estan començant a treballar en l'adaptació al canvi climàtic estan connectades a ciutats mentores que ja han desenvolupat estratègies exitoses per resistir el canvi climàtic. En altres casos, l'intercanvi connectarà ciutats que ambdues estiguin en procés d'adaptació al canvi climàtic perquè comparteixin experiències sobre els reptes als que han fet front i les maneres per superar-los. Han estat vinculades en relació a les seves característiques climàtiques i geogràfiques, les seves especificitats institucionals i socioeconòmiques i el seu coneixement sobre l'adaptació climàtica:
  • Isola Vicentina (Itàlia) guiarà a Agueda (Portugal) i a Andrano (Itàlia)
  • Sevilla guiarà a Thessaloniki (Grècia) i Braga (Portugal)
  • Un intercanvi al mateix nivell es realitzarà entre Bratislava (Eslovàquia), Bremen (Alemanya) i Arnhem (Holanda).
La ciutat aprenent viatjarà a la ciutat mentora per entendre com aquesta última està gestionant els reptes climàtics. Les visites d'agermanament es duran a terme entre el novembre del 2016 i el gener del 2017.

Més informació sobre els temes que les ciutats agermanades afrontaran pot trobar-se a la pàgina: http://mayors-adapt.eu/taking-action/city-twinning/
 
Segueix en contacte per rebre més informació sobre el programa durant els propers mesos!
 
*A text from the Covenant of Mayors.