PREMI LUX FILM
El guanyador de la 10a edició del 'Premi LUX de cinema' serà anunciat pel president del Parlament Europeu, Martin Schulz, en una cerimònia de la cambra d'Estrasburg, el dimecres 23 de novembre. Els finalistes d'enguany són "Com obro els ulls" de Leyla Bouzid, "La meva vida com un carbassó" per Claude Barres i "Toni Erdmann" de Maren Ade.
 
Cada any, el Parlament Europeu estén la catifa vermella per recompensar l'autèntic cinema europeu. El Premi Lux no només ret homenatge a algunes de les millors pel·lícules europees, sinó que també ajuda a promoure-les. És una eina per donar suport al cinema europeu, per generar debat sobre temes d'actualitat política i social i també una manera de reflexionar sobre la identitat i els valors europeus.
 
Cada any les deu pel·lícules nominades per el Premi Lux són anunciades en el Festival de Cinema Internacional a Karlovy Vary, al juliol. Unes setmanes més tard, els tres films preseleccionats es revelen a Roma. Al final de l'estiu són projectades durant les Jornades dels Autors a la Biennal de Venècia.
 
Per tal que hi hagi el major nombre possible dels Europeus per descobrir els tres finalistes del Premi Lux, les pel·lícules estan subtitulades en 24 llengües oficials de la UE i es mostren als cinemes de tot Europa a partir de l'octubre fins el desembre. Aquestes projeccions es coneixen com les Jornades de Cinema Lux i durant aquest temps els eurodiputats també veuen les pel·lícules i voten per la pel·lícula que els agradaria que guanyés.

El Premi Lux s'atorga durant el Ple de novembre a Estrasburg en presència dels directors dels films preseleccionats.