“Economia sostenible: quan els municipis fan més via que el G-8”
Però és la sostenibilitat, de debò, un problema dels països o ho és de les persones?

Qui ha de fomentar els valors sostenibles?

Què es pot fer des de les ciutats i pobles?

Han de ser els alcaldes, sense recursos, els guardians del territori?

Nombroses experiències de gestió de residus i d’ordenació dels recursos ens en poden donar pistes.

L’esmorzar d’Alcaldes.eu sobre economia sostenible oferirà perspectives, exemples i propostes que mostraran com el món pot ser més sostenible si cada ciutadà pren la paraula.


  


Barcelona, 10 de febrer de 2017

Per assistir com a oïent
Places molt limitades


Interessats posin-se en contacte:

esmorzars@alcaldes.eu

Per primera cop en la història contemporània, les generacions actuals creuen que els seus descendents heretaran un món en condicions pitjors de les que van trobar-se. Així ho determinen cada vegada més estudis sociològics. En bona mesura, el canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental són els causants del temor.

I és que el desenvolupament econòmic ens fa deutors d’un model d’organització que ha portat el consumisme, l’abús de combustibles contaminants i la generació de grans quantitats de residus. Paradoxalment, les societats demanden solucions que no sempre estan disposades a adoptar i pocs països estan disposats a posar fil a l’agulla per a propiciar el canvi.

Aliè a les altes disquisicions diplomàtiques hi trobem la ciutadania i, ben a la vora, les seves administracions locals. Fa temps que els nostres municipis s’han adonat que, si no es treballa des de la primera línia de proximitat, pocs canvis es produiran que valguin la pena.

Hem assistit a propostes brillants en els àmbits de l’electricitat, l’aigua, la telefonia, la gestió del trànsit i dels residus, l’eco-disseny, les normatives, etc. Totes ells són claus per a l’assoliment d’un model econòmic sostenible i han estat assumides pels nostres ajuntaments, comarques, diputacions i govern de forma directa, a l’espera que les nacions més riques del món assoleixin consensos que no arriben.

Però és la sostenibilitat, de debò, un problema dels països o ho és de les persones? Qui ha de fomentar els valors sostenibles? Què es pot fer des de les ciutats i pobles? Han de ser els alcaldes, sense recursos, els guardians del territori? Nombroses experiències de gestió de residus i d’ordenació dels recursos ens en poden donar pistes. L’esmorzar d’Alcaldes.eu sobre economia sostenible oferirà perspectives, exemples i propostes que mostraran com el món pot ser més sostenible si cada ciutadà pren la paraula.
Objectiu
El col·loqui ajudarà a plantejar, comprendre i imaginar l’aportació municipal i local a un tema tan important, i controvertit, com el de la sostenibilitat econòmica, ambiental i social. Ho farà a través de la visió dels alcaldes participants. Es buscaran idees i visions de consens, útils per a tots els actors implicats.