7DIES

Repàs setmanal entre el 17 i el 23 d’abril del 2017
(Temps de lectura aprox.: 3 min.)

DUI, Junqueras, Madrid, Ignacio González, Macron i Le Pen

La setmana passada va estar marcada per noves mostres de gestió pública municipal. A més, es va donar un pas endavant pel referèndum per part de la Generalitat de Catalunya i a França, Macron i Le Pen s’enfrontaran directament per conquerir el Palau de l’Elisi.
 
En referència a la gestió pública municipal, a Sant Boi es va dur a terme un acord per millorar la convivència i la cohesió social dins el marc del Projecte ICI, en el que també està previst capacitar els actors locals involucrats per afrontar de manera autònoma els reptes de la convivència i prevenir situacions conflictives a la ciutat. A Manresa es va donar un pas més en el seu procés participatiu, exposant-se a una de les seves biblioteques 36 propostes pels pressupostos participatius. A Camprodon es va acordar que es posarà en marxa una nova torre de telecomunicacions l’any que ve. L’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs va expressar la prioritat dels seus serveis socials per millorar els habitatges dels col·lectius vulnerables. A Sant Cugat, la tarificació social s’ampliarà i arribarà fins al 70% de les escoles bressol del municipi. 
 
A la resta de Catalunya, es va editar un nou Pla de conservació del patrimoni natural i de la biodiversitat dels parcs del Garraf i Olèrdola. Altrament, la Diputació de Barcelona va destacar que invertirà 10 milions d’euros per a l’atorgament de crèdits a curt termini per als Consells Comarcals barcelonins. A l’Alt Penedès i també al Garraf, es va determinar un nou model d’assignació de recursos per a l’atenció primària i comunitària. A més, la Conselleria d’Interior, la Diputació de Girona i els Consells Comarcals de la zona, van anunciar que organitzaran xerrades a diversos municipis sobre prevenció i seguretat en incendis forestals. A banda d’això, l’Agència de Residus de Catalunya va anunciar que destinarà 30,7 milions d’euros a la millora d’infraestructures de residus a Girona i al Bages
 
Per altra banda, la millora generalitzada de la situació econòmica, dóna a la Generalitat el marge necessari per afrontar una hipotètica transició cap a l’estat propi, tal i com va noticiar “El Punt Avui”. També en relació al procés, Junqueras va afirmar que es planteja dur a terme la DUI, declaracions davants les quals el PDeCat s’hi va oposar. Durant la mateixa setmana, Puigdemont, el mateix Junqueras, els consellers i alts càrrecs van signar un document en que es fan responsables de l'organització i la convocatòria del referèndum. Altrament, la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies va invertir 1,7M d’euros en complements per a famílies acollidores. A més, diumenge 23 d'abril es va celebrar la diada de Sant Jordi, en la que es van superar tots els rècords tant en assistència com en vendes.
 
A la resta d’Espanya, l’expresident de la comunitat de Madrid, Ignacio González, va ingressar a presó pel Cas Isabel II, vinculat amb la malversació de fons en la gestió del servei públic d’aigües de Madrid.
 
En l'àmbit internacional, diumenge es va dur a terme la votació de la primera volta de les eleccions franceses, en la que Macron i Le Pen van aconseguir la majoria dels vots (Macron un 23% i Le Pen un 22%) i a partir d’ara hauran de bregar per fer-se amb la presidència francesa en les eleccions que es duran a terme dintre de quinze dies. 
 
Per últim, el Pacte dels Alcaldes va mostrar el seu suport en el finançament públic de contractació de solucions innovadores d’eficiència energètica.