Gijón, ciutat signant del Pacte, és la primera en unir-se al nou programa d'assistència tècnica del Fons Europeu d'Eficiència Energètica
L'Ajuntament de Gijón, signant del Pacte dels Alcaldes, és la primera autoritat local en beneficiar-se de la nova assistència tècnica facilitada pel Fons Europeu d'Eficiència Energètica (FEEE).
 
L'objectiu del nou programa d'assistència tècnica del FEEE és donar suport a ciutats i regions en la preparació dels seus programes d'inversió financera en les àrees d'eficiència energètica (principalment en la renovació d'edificis públics i la millora de l'enllumenat públic) així com les energies renovables a petita escala.
 
Gràcies a la participació en l'ajuda del FEEE, la ciutat de Gijón implementarà un programa per valor de 20 milions d'euros en tasques de renovació. En aquest ambiciós programa, Gijón finalitzarà auditories energètiques a 98 edificis públics i 40.000 punts d'enllumenat, i establirà un paquet de mesures en eficiència energètica i energies renovables. 
 
Gijón treballarà sota el marc ESCO per tal de desenvolupar les actuacions en un marge de dos anys. La ciutat espanyola es beneficiarà del suport específic del FEEE durant tot el procés, tant en la preparació de les auditories energètiques com en les licitacions públiques.
 
El Fons Europeu d'Eficiència Energètica dóna una càlida benvinguda a altres ciutats a presentar-se al seu programa d'assistència tècnica. Pot trobar més informació sobre com presentar-se al programa del FEEE aquí!

*A text from the Covenant of Mayors.