VODAFONE: A cada necessitat, la seva tecnologia i la seva xarxa

Zona Vodafone

A cada necessitat, la seva tecnologia i la seva xarxa

Les notícies, temes o paraules més usuals en els últims temps en el món de les Telecomunicacions (fibra, velocitat de transmissió, inversions, costos, etc ...) sembla que tinguin de vegades postures contraposades.

Clarament el món de la transmissió de dades cada dia augmenta i sobretot posa a prova la capacitat de les actuals xarxes i suposa un repte per a les tecnologies futures. En l'actualitat ningú posa en dubte la gran capacitat i rendiment que ofereix la fibra òptica per a la gran majoria de necessitats de les empreses, però a ningú escapa també que els costos d'aquestes infraestructures són molt elevats.

www.vodafone.es/administracionespublicas
“Barcelona gaudeix ja de tecnologia "HSPA + Dual Carrier 43,2 Mbps", amb la qual ha duplicat la capacitat de la seva xarxa en zones clau de connexió a la capital."

"Vodafone ha fet un pas endavant en aquest sentit per garantir un accés universal a totes aquelles poblacions de menys de 1.000 habitants."

"El veritablement important és que trobem vies de col.laboració el més obertes possible entre tots els jugadors (operadors, reguladors i administracions públiques) per situar Catalunya al capdavant de la innovació i el progrés tecnològic i mantenir els canals de comunicació amb els ciutadans i les empreses.”
A Vodafone sabem que tot això és cert
A Vodafone sabem que tot això és cert, de fet tenim una de les xarxes de fibra més grans del país, sobretot per la capacitat dels nostres modes de connexió de la xarxa mòbil. La nostra visió a llarg termini en aquest sentit, igual que ho ha estat en l'ADSL fix clàssic, és que cada vegada més les xarxes mòbils aniran absorbint més trànsit i substituint a aquestes infraestructures terrestres. Les raons són clares: augment progressiu de velocitats, descens progressiu de preus i facilitat de contractació i disponibilitat del servei.

Barcelona duplica la capacitat de la seva xarxa
Barcelona gaudeix ja de tecnologia "HSPA + Dual Carrier 43,2 Mbps", amb la qual ha duplicat la capacitat de la seva xarxa en zones clau de connexió a la capital. Amb aquest desplegament, els usuaris milloren molt notablement l'experiència de navegació. Poden navegar, compartir i transferir arxius amb velocitats de pujada amb capacitat fins 43,2 Mbps i 5,7 Mbps de baixada.

L’ "ADSL mòbil"
Aquestes característiques han fet que l’ "ADSL mòbil" sigui un clar substitut d'una part important del trànsit fix. A més, les tendències actuals dels tablets i smartphones fan que les "dades mòbils" siguin el futur de les connexions a Internet.

Vodafone ha fet un pas endavant
El recent repartiment d'espectre que permetrà la futura migració a tecnologies avançades de banda ampla mòbil com LTE i LTE Evolution, dels quals Barcelona serà màxim exponent i capital mundial d'aquesta tecnologia gràcies a la seva posició com a seu del Mobile World Congress. La disponibilitat de velocitats de fins a 100 Mbps augura encara més el comentat anteriorment pel que fa al futur de les dades i des de quina xarxes viatjaran.

El cost de les inversions per a aquesta migració tecnològica no és poc i l'actual pressió competitiva del propi mercat i dels reguladors poden frenar una tecnologia que té tot el sentit reforçar, ja que soluciona vells assumptes com el de la bretxa digital del territori. Un dels reptes importants ara mateix és garantir accés universal a la banda ampla mòbil també en zones rurals, on actualment per les seves característiques particulars no disposen de banda ampla fixa.
 
Vodafone ha fet un pas endavant en aquest sentit per garantir un accés universal a totes aquelles poblacions de menys de 1.000 habitants. Aquest projecte s'estendrà a 3.100 poblacions de tot Espanya abans de març de 2012. A Catalunya, Vodafone va realitzar una inversió de 6,5 milions d'euros en desplegament de cobertura en l'anterior exercici i la cobertura arriba a 234 municipis de menys de mil habitants en tota la regió. D'aquesta manera s'aconsegueix que els habitants de zones rurals també puguin gaudir dels beneficis de la societat de la informació.
 
Dit això, la convivència de les tecnologies actuals és el millor dels escenaris i cada necessitat ha de trobar la seva tecnologia i la seva xarxa. El veritablement important és que trobem vies de col.laboració el més obertes possible entre tots els jugadors (operadors, reguladors i administracions públiques) per situar Catalunya al capdavant de la innovació i el progrés tecnològic i mantenir els canals de comunicació amb els ciutadans i les empreses. Tot això ajudarà a millorar la situació actual i ens situarà en una situació immillorable per afrontar els reptes futurs.
VODAFONE: A cada necessitat, la seva tecnologia i la seva xarxa
Arriba a l’Administració pública una proposta nova de Solucions Unificades que et permet treballar en xarxa des de qualsevol lloc, i així multiplicar les teves possibilitats i sense sorpreses a la factura.
Artículos relacionados

23 d'agost19 d'agost