Uniu-vos a la consulta pública sobre l'Agenda de l'Aigua Urbana de la UE de 2030!
La Comissió Europea convida a les ciutats del Pacte dels Alcaldes a que ofereixin aportacions al desenvolupament de la nova Agenda Urbana de l'Aigua de la UE 2030.
 
L'Agenda 2030 de l'Aigua Urbana serà un nou component en l'ambiciosa política de l'aigua de la Unió Europea, que pretén assolir un bon estat de tots els cossos de l'aigua i fer que les autoritats públiques estiguin millor preparades per a esdeveniments meteorològics extrems (per exemple, tempestes, inundacions i sequeres). A més, l'Agenda d'Aigües Urbanes vol permetre als governs locals accelerar la implementació de polítiques i pràctiques locals per a una gestió sostenible de l'aigua urbana.
 
Reconeix el paper essencial de les ciutats en la gestió dels recursos hídrics i és una iniciativa que pretén fomentar, donar suport i permetre que els governs locals i els seus serveis públics d'aigua prenguin mesures voluntàries per complementar els esforços dels Estats membres per complir amb la política de l'aigua de la UE.
 
Un important pas per establir l'Agenda d'Aigua Urbana Europeu 2030 serà la conferència "Alcaldes i Aigua", que tindrà lloc el 29 de setembre de 2017 a la ciutat signatària del Pacte de Porto. Vinculats a aquesta conferència, les ciutats del Pacte estan convidades a mostrar el seu suport a una acció ambiciosa en l'àmbit de la política de l'aigua de la UE mitjançant la signatura de la declaració de Porto. Una vegada que una ciutat ha enviat una còpia signada de la declaració a water@iclei.org, apareixerà a la pàgina web de l'Agenda 2030 de l'Aigua Urbana com a ciutat de suport a l'octubre de 2017.
 
La consulta pública sobre l'Agenda 2030 de l'Aigua Urbana està oberta a l'entrada fins al 9 d'octubre de 2017. Les ciutats interessades es conviden cordialment a respondre mitjançant aquest enllaç.
 
*A text from the 'Covenant of Mayors'