Gran Canària s’alinea amb el Pacte dels Alcaldes per combatre el canvi climàtic
El Consell Insular de l'Energia de Gran Canària reuneix els 10 municipis adherits al Pacte dels Alcaldes contra el canvi climàtic a Gran Canària
 
El Consell Insular de l'Energia del Cabildo de Gran Canària, Coordinador del Pacte dels Alcaldes a Gran Canària, va reunir dilluns 23 d'octubre als deu municipis que s'han adherit al Pacte, per iniciar l'assessorament en la implementació i elaboració de documents necessaris que comporta aquesta iniciativa.
 
Els municipis grancanaris adherits a aquest moviment europeu "Pacte dels Alcaldes" són Agüimes, Firgas, Gáldar, Enginy, Moya, Santa Brígida, Tejeda, Telde, Valleseco i Valsequillo.
 
El Consell Insular de l'Energia del Cabildo de Gran Canària oferirà suport tècnic i econòmic a cada municipi adherit, en l'elaboració dels seus PACES (Plans d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible).
 
Durant aquesta reunió, el conseller de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Energia i R+D+I, Raúl García Brink, va presentar als alcaldes i regidors reunits la posada en marxa del projecte 'Diagnòstic de riscos, vulnerabilitat i adaptació al canvi climàtic a l'illa de Gran Canària' amb el suport de la Fundació Biodiversitat, organisme dependent del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.
 
Aquesta Iniciativa del Pacte dels Alcaldes s'alinea amb els objectius i compromisos del Consell Insular de l'Energia de Gran Canària per impulsar un model energètic alternatiu i apropar-nos a l'objectiu fixat de convertir Gran Canària en una "ecoilla".

*Font: Pacte dels Alcaldes/Cabildo de Gran Canària.