28 municipis europeus competeixen pels Premis Capital Verda Europea 2020 i Fulla Verda Europea 2019
28 pobles i ciutats de 21 països europeus estan competint oficialment per guanyar els Premis Capital Verda Europea 2020 i Fulla Verda Europea 2019. És el nombre més elevat de països que s’ha presentat a la competició en la història d’ambdues iniciatives. Amb el títol de 2020, el Premi Fulla Verda Europea 2020 complirà 10 anys, ja que la seva primera edició va ser el 2010, amb Estocolm com a guanyadora.

Per al Premi Capital Verda Europea, les següents ciutats es disputen el títol:
 
Aberdeen (Regne Unit), Budapest (Hongria), Bursa (Turquia), Ghent (Bèlgica), Guimaraes (Portugal), Lahti (Finlàndia), Lisboa (Portugal), Ostrava (República Txeca), Prato (Itàlia), Reykjavík (Islàndia), Sevilla (Espanya), Tallinn (Estònia) i Wroclaw (Polònia).
Per al Premi Fulla Verda Europea s’han presentat les següents ciutats:
 
Avinyó (França), Nagyokros (Hongria), Serres (Grècia), Joenssu (Finlàndia), Horst aan de Maas (holanda), Gabrovo (Bulgària), Mechelen (Bèlgica), Parnu (Estònia), Strovolos (Xipre), Cornellà de Llobregat (Espanya), Taurage (Lituània), Delitzsch (Alemanya), Valmiera (Letònia), Santarém (Portugal) i Roman (Romania).
 
20 de les 28 ciutats candidates són signants del Pacte dels Alcaldes. Els desitgem tota la sort!

Per primer cop a la història, per celebrar el 10 aniversari de la iniciativa, hi haurà un incentiu financer pels guanyadors. El guanyador del Premi Capital Verda Europea 2020 rebrà 350.000€, mentre que cadascun dels guanyadors del Premi Fulla Verda Europea 2020 guanyarà 75.000€ per començar el seu programa mediambiental de l’any. Un taulell de 12 experts independents i reconeguts internacionalment començarà ara la seva avaluació tècnica de cada candidatura. Les ciutats preseleccionades seran anunciades el proper abril (2018) i presentaran el seu cas a un jurat internacional.
 
Durant el juny, una ciutat serà guardonada com a Capital Verda Europea 2020, i fins a dues ciutats petites o pobles podrien ser guardonats amb la Fulla Verda Europea 2019.
*Font: Pacte dels Alcaldes.