El Pacte d'alcaldes de la UE i l'Aliança Mundial per a solucions eficients uneixen esforços per ampliar l'acció climàtica
Dues iniciatives úniques sobre solucions climàtiques van optar per unir oficialment les seves forces el 16 de novembre de 2017 amb motiu del Dia de l'Energia del COP23 a Bonn.


Imatge del Pacte d'alcaldes.
 
El Pacte d'alcaldes de la UE per al clima i l'energia, que reuneix a més de 7.600 ciutats signants i l'Aliança mundial per a solucions eficients llançada per la Fundació Solar Impulse, reforçarà la cooperació bilateral en àrees d'interès comú, especialment en tecnologies netes, intel·ligents, eficients i renovables , la innovació social i el baix desenvolupament de carboni.
 
La Comunitat del Pacte d'Alcaldes i l'Aliança Mundial per a Solucions Eficients generaran sinèrgies fortes identificant possibles contextos locals on es puguin implementar solucions innovadores als reptes del canvi climàtic. Junts, identificaran les autoritats locals i regionals disposades a desenvolupar i implementar innovacions tecnològiques i projectes pilot per potenciar l'equitat i el creixement econòmic i mitigar el canvi climàtic a les comunitats mundials, contribuint de forma positiva cap a una gestió més neta, més sostenible i en més entorns habitables per als ciutadans.
 
Eckart Würzner, alcalde de Heidelberg i membre del Consell polític del Pacte, i Bertrand Piccard, iniciador i president de la Fundació Impulse Solar, van signar el Memoràndum d'entesa el 16 de novembre a la COP23 a Bonn.
 
"Totes les ciutats que prenen la iniciativa de l'acció climàtica també són líders econòmics, creant un creixement net i llocs de treball a nivell local. El Pacte d'Alcaldes no és només un programa mediambiental, sinó que també converteix les nostres ciutats i la UE en innovador global. La cooperació amb l'Aliança Mundial per a solucions eficients ens ajudarà a assolir els nostres objectius "

- Eckart Würzner.
 
"La nostra col·laboració amb el Pacte d'alcaldes permetrà a les ciutats que vulguin actuar ràpidament per tenir accés a solucions netes i rendibles que estiguin a punt per ser implementades. Espero que també animi els altres a unir-se al moviment i adoptar polítiques energètiques i objectius ambientals més ambiciosos "
 
- Bertrand Piccard.
 
 
Extret del nostre comunicat de premsa
 

* A text from the 'Covenant of Mayors'