Dimarts finalitza el segon període de sol·licitud de recursos del Catàleg
El proper dimarts 3 d’abril finalitza el termini per demanar 71 recursos tècnics i materials inclosos al Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona. L’oferta d’aquest any compta amb una dotació de 67,6 milions d’euros, augmentant el pressupost en un 10% respecte el de l’any passat i, en un 24%, des de l’inici del mandat.
 
D’entre aquests 71 recursos que dimarts finalitzen, hi ha els que permeten demanar plans de comunicació, suport comunicatiu en situacions excepcionals, impulsar diagnosis per al desenvolupament d’estratègies de ciutat intel·ligent i estudis per a la provisió de banda ampla al territori.
 
Connectem la ciutadania amb l’educació, la cultura i la cohesió social
 
En l’àmbit de l’atenció a les persones, la corporació torna a impulsar projectes destinats a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans com les campanyes d'inspecció de consum de caràcter informatiu en establiments comercials i un programa preventiu per apropar els serveis socials a persones més grans de 80 anys. També es dona suport als governs locals en arranjament d’habitatges, avaluacions de plans d'igualtat de gènere i plans locals LGTBI.
 
En l’àmbit cultural i educatiu, la Diputació de Barcelona promou l’exposició itinerant “Escoles d’altres mons”, mapes de patrimoni cultural, plans i projectes per al desenvolupament cultural local i, tallers i activitats formatives d’àmbit cultural.
 
Connectem els ciutadans amb les oportunitats de futur
 
El Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona ajudarà els governs locals a dur a terme actuacions de senyalització turística, a més d’accions de planificació i gestió turística i estudis de comerç, mercats i fires locals.
 
Al llarg d’aquest any, també es promou, un any més, la detecció d’habitatges desocupats i, projectes d'equipaments i espai públic, d'urbanització en urbanitzacions amb dèficits i de reducció de la densitat de l'arbrat i estassada del sotabosc en la franja perimetral i en les parcel·les públiques.
 
Aposta de mandat
 
Amb 259 recursos, el Catàleg manté la oferta de l’any passat tot i que destaca la incorporació de sis nous recursos econòmics. A més, la importància d’aquesta oferta dirigida als governs locals de la demarcació té, com a exemple, les més de 16.000 sol·licituds que durant el 2017 es van tramitar des de més de 350 ens locals.
 
El Catàleg de Serveis que promou la Diputació de Barcelona formen part del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019". També formen part del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019" les Meses de concertació (espais entre els representants de la Diputació i dels governs locals, en els quals es contrasten les necessitats i es preacorden les actuacions del mandat i els recursos), i els programes complementaris.