Sol·liciteu el Premi a la Ciutat Comercial de la UE!
Les Ciutats europees per al ‘Premi per un comerç just i ètic’ és una iniciativa de la Direcció General de Comerç (DG Comerç) de la Comissió Europea. El propòsit d'aquest nou guardó és reconèixer i celebrar els èxits de les ciutats i l'impacte positiu en l'àmbit de la sostenibilitat social, econòmica i ambiental en el comerç internacional. Es fa especial èmfasi en els règims de comerç just i ètic, així com en altres règims de sostenibilitat no governamentals que ofereixin oportunitats més sostenibles als petits productors de països tercers i, per tant, donin suport a un desenvolupament sostenible i inclusiu.
 
Qui ho pot sol·licitar?
 
Ciutats de la UE amb més de 20.000 habitants que participen en un comerç just i ètic amb tercers països mitjançant la implementació de projectes, programes, polítiques o pràctiques destacades i innovadores.
 
Quins són els criteris de selecció?
 
A la sol·licitud, les ciutats han de demostrar el compromís amb aquests tres criteris:

1. Lideratge, visió, estratègia
2. Iniciatives i compromisos
3. Impacte, efecte, assoliment

Com sol·licitar-ho?
 
Les sol·licituds es presenten a través del portal en línia del web del Premi a la ciutat comercial de la UE. Aquí trobareu informació més detallada sobre els criteris d'elegibilitat i les pautes d'aplicació d'aquest premi. Termini d'aplicació: 13 d'abril de 2018.
 
Quins són els avantatges d'ingressar al Premi de la Ciutat de la Unió Europea?
  • Major visibilitat a nivell de la UE i reconeixement prestigiós
  • Xarxes amb altres ciutats sostenibles a la Cerimònia de lliurament al juny de 2018 i reunions de seguiment "Xarxa de Ciutats Sostenibles" en 2018 i 2019
  • Suport futur del Centre de Comerç Internacional (CCI) i de la Comissió Europea per a un projecte de cooperació per al desenvolupament sostenible dirigit per la ciutat amb un valor de 100.000 euros
  • Promoció de pioners i campions de ciutats inspiradores i les seves històries de comerç sostenible
 
El guanyador del premi serà nomenat "Ciutat de la UE per un Comerç Ètic i just 2019". Els subcampions rebran una menció especial a les categories "Millor política de contractació", "Més innovadora", "Millor cooperació exterior" i "Millor ciutat petita" (si la ciutat guanyadora té més de 100.000 habitants).
 
 
*A text from the 'Covenant of Mayors'