El nou projecte Horizon 2020 Compete4SECAP dóna suport a les ciutats del Pacte en la prestació dels seus plans d'acció locals
Compete4SECAP (C4S) és un projecte finançat per l'Horitzó 2020 de la UE que implica als partidaris del Pacte ICLEI Europe, que té com a objectiu donar suport a les autoritats locals per posar en pràctica els seus plans d'acció d'energia sostenible (PAES).
 
El projecte promou l'adopció de sistemes de gestió d'energia estandarditzats als municipis a través de la coordinació de les competències nacionals i els intercanvis entre iguals, que orienten l'atenció i la participació de les autoritats locals i les nacionals en els països centrals Croàcia, Xipre, França, Alemanya, Itàlia , Hongria, Letònia i Espanya. C4S també facilita l'actualització dels PAES en els plans d'acció sostenibles per a l'energia i el clima (SECAP, per les sigles en anglès), per tal d'acomodar els requisits del Pacte 2030. El projecte pretén atreure almenys 32 autoritats locals dels vuit països d'interès que intervenen.
 
Cada autoritat local que participi en el projecte C4S designarà un Equip de Gestió de l'Energia local per implementar un Sistema de Gestió Energètica (ENMS) en edificis públics i altres operacions municipals (és a dir, instal·lacions públiques, enllumenat públic, flotes de vehicles municipals). També es crearà un grup nacional de gestió energètica a cada país, que comptarà amb representants de ciutats participants, així com els responsables polítics nacionals, altres grups d'interès i el soci del projecte C4S actiu en aquest país.
 
Diverses ciutats del Pacte participen en el projecte: Osijek, Rijeka, Velika Gorica i Zadar (Croàcia); Agios Athanasios, Aradippou, Lakatamia i Paralimni (Xipre); Brest Metropole i Lorient (França); Greifswald (Alemanya); Caldogno, Rubano i Udine (Itàlia); Kegums, Saldus i Tukums (Letònia); Cieza, Múrcia, Ceutí, i també el municipi de Las Torres de Cotillas (Espanya).
 
Per tal de facilitar la participació de les ciutats i fomentar la implementació de les activitats del projecte, s'està organitzant una competència entre els Equips de Gestió de l'Energia per ajudar a promoure un intercanvi d'experiències. Competeixen per la forma més eficient d'implementar un EnMS i aconseguir el màxim nivell d'estalvi energètic. L'èxit de cada ciutat dependrà de la seva capacitat per treballar junts per aconseguir objectius comuns. Els millors equips rebran un premi pel projecte C4S.
 
Obteniu més informació sobre el projecte a la seva pàgina web: www.compete4secap.eu
 
*A text from 'The Covenant of Mayors'