Participa en el premi de la Capital Europea de Turisme Intel·ligent!
El Premi de la Capital Europea de Turisme Intel·ligent és una iniciativa de la Direcció General del Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes (DG GROW) de la Comissió Europea que recompensa dues ciutats europees que hagin desenvolupat els enfocaments més intel·ligents, més innovadors i inclusius en el seu desenvolupament turístic.
 
El turisme és la tercera activitat socioeconòmica de la UE, que representa aproximadament el 10% del PIB de la UE. El sector té un paper crucial en la generació de creixement i ocupació, però encara s’ha d’explotar. La Comissió Europea pretén promoure la innovació, potenciar les ofertes turístiques per als visitants i facilitar noves associacions, xarxes i l'intercanvi de bones pràctiques. La iniciativa també vol promoure l'oferta turística de futur de la UE a les audiències globals i augmentar de forma sostenible les bases en destinacions pioneres que ofereixen experiències úniques de visitants.
 
La Capital Europea del Turisme Intel·ligent reconeix els èxits destacats del turisme intel·ligent a les ciutats europees. El turisme intel·ligent respon als nous reptes i demandes d'un sector que canvia ràpidament, incloent l'evolució de les eines digitals, productes i serveis; igual oportunitat i accés per a tots els visitants; desenvolupament sostenible de l'àrea local; i suport a indústries creatives, talent local i patrimoni.
 
Categories de premis
 
Per aquesta iniciativa, els eixos fonamentals del turisme intel·ligent estan sent definits per l'excel·lència de destinacions turístiques de tota la UE en les quatre categories de premis:
 
1) accessibilitat: això no només comporta ser una destinació lliure de barreres, sinó que també inclou serveis multilingües i, per exemple, digitalment disponibles per a tots els viatgers o visitants, independentment de l'edat, el rerefons cultural o qualsevol discapacitat física.
 
2) sostenibilitat: ser sostenible no només significa gestionar i protegir els seus recursos naturals com a ciutat, sinó reduir l'estacionalitat i incloure la comunitat local.
 
3) digitalització: una ciutat digital utilitza tecnologies digitals per millorar tots els aspectes de l'experiència turística, així com per ajudar a créixer les empreses locals.
 
4) patrimoni cultural i creativitat: això significa protegir i aprofitar el patrimoni local, així com els actius culturals i creatius en benefici de la destinació, la indústria i els turistes.
 
Cerimònia de lliurament de premis
 
La Cerimònia de lliurament tindrà lloc el Dia Europeu del Turisme (7 de novembre de 2018) a l'edifici Charlemagne de la Comissió Europea a Brussel·les. Les dues Capitals Europees del Turisme Intel·ligent 2019 i els quatre guanyadors de cada categoria seran convidats a contribuir a una exposició sobre els èxits del turisme intel·ligent.
 
Fes de la teva ciutat la primera capital europea del turisme intel·ligent!
 
Creieu que la vostra ciutat podria ser un candidat potencial per al premi? Sol·liciteu abans del 30 de juny.
 
Per obtenir informació addicional, podeu visitar el lloc web oficial de la iniciativa.


*A text from the 'Covenant of Mayors'