Les institucions europees a Barcelona celebren el Dia d'Europa al Pavelló Mies van der Rohe
9-05-18
 
En motiu del Dia d'Europa, el nou de maig, les oficines del la Comissió i el Parlament Europeu a Barcelona han celebrat un acte al Pavelló Mies van der Rohe que ha comptat amb la participació de la presidenta de la comissió d'Afers Constitucionals del Parlament Europeu, Danuta Hübner; la regidora de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez Castaño; el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas; i la directora de la Fundació Mies van der Rohe, Anna Ramos.
 
Durant l'acte, Ferran Tarradellas ha recordat que ens trobem en un moment important per al futur de la Unió: "les decisions sobre el futur d'Europa no poden anar de dalt cap a baix, sinó que han d'anar de baix cap a dalt, han de ser els ciutadans els que decideixin com volen que sigui la Unió Europea del demà, i per això és important que participin en la consulta online que acaba de llançar la Comissió"
 
La UE ha dedicat l'any 2018 al Patrimoni Cultural i aquest ha estat l'element central de la celebració del Dia d'Europa d'enguany. Per això s'ha celebrat al Pavelló Mies van der Rohe, un exponent de la cultura arquitectònica europea que ha obert les portes durant tot el matí del dia nou de maig a aquells ciutadans que volguessin gaudir-ne. A més, l'entrada del Pavelló ha estat decorada amb una catifa de flors amb el motiu de la bandera europea elaborada per la Federació Catalana de Catifaires.
 
Consulta online sobre el futur de la UE
 
Avui, Dia d'Europa, la Comissió Europea ha posat en marxa una consulta pública en línia que s'adreça a tots els europeus per preguntar-los quina és la direcció que ha de prendre la UE en el futur.
 
 
 
Campanya #EUandME
 
La Comissió Europea ha estrenat aquest dimecres cinc curts com a part d'una campanya, #EUandME, que vol acostar Europa als «mil·lènnials» i demostrar-los com la UE millora la seva vida. Els curts han estat dirigits per reconeguts cineastes europeus i pretenen encetar una conversa sobre la repercussió que té cada dia la UE en la vida dels joves entre els 17 i els 35 anys. Aquests vídeos han estat projectats al Pavelló Mies van der Rohe durant tot el matí del  Dia d'Europa.