Uneix-te als nostres esdeveniments del Pacte d'Alcaldes a la setmana 2018 de l'Energia Sostenible de la UE
A poques setmanes, el certamen emblemàtic de la UE sobre l'estat de la transició d'energia neta a Europa es durà a terme a Brussel·les. Organitzat per la Comissió de la UE entre el 4 i el 8 de juny de 2018, la Setmana de l'Energia Sostenible de la UE 2018 (EUSEW) reuneix a tots els actors europeus de transició energètica per discutir nous desenvolupaments de polítiques, millors pràctiques i idees energètiques sostenibles.
 
Aquest any, el Pacte Europeu d'Alcaldes estarà present en 3 esdeveniments durant l'EUSEW, i també acollirà un estand al ‘Residence Palace’ de la Comissió de la UE, juntament amb la iniciativa de les Smart Cities de la UE, el Sistema d'Informació de Ciutats Intel·ligents (SCIS), i l'Associació Europea d'Innovació - Smart Cities & Communities (EIP-SCC). Trobeu aquí més informació sobre els nostres esdeveniments a l'edició d'enguany de l'EUSEW:
 
- Dimecres 6 de juny, de 9:00 a.m. a 10:30 hores: "Pobresa energètica - Transició d'energia neta inclusiva i la millor pràctica"
En col·laboració amb el nostre soci, l'Observatori Europeu de la Pobresa Energètica (EPOV), aquesta sessió discuteix el repte d'aconseguir una transició energètica neta que no deixa enrere a ningú. Proposarà un enfocament més just per finançar un sistema energètic amb baix contingut en carboni i demostrarà com les autoritats locals han reduït les emissions de CO2 a través de mesures que també han abordat la pobresa energètica. La sessió inclourà una presentació d'exemples de projectes locals destinats a pal·liar la pobresa energètica del Pacte d'alcaldes, i més. La sessió també serà una oportunitat per discutir l'assistència política disponible de la UE, inclòs l'Observatori de la pobresa energètica i el que es necessita per fer-lo més eficaç.
 
 
- Dijous 7 de juny, de 16:00 a 17:30: "Unió d'Energia, Smart Cities i Pacte d'Alcaldes - Ciutats similars i Finances"
En associació amb la Iniciativa Smart Cities de la UE EIP-SCC, aquesta sessió mostrarà les solucions de Smart City implementades per les ciutats signants del Pacte d’Alcaldes que es podrien replicar. També reuneix ciutats, negocis i financers per identificar conjuntament projectes que permetin a les ciutats contribuir a l'agenda d'energia neta.
 
 
Vinculat a aquest esdeveniment, l'equip EIP-SCC presentarà la seva nova plataforma de trobada, que ajudarà a les ciutats a crear i implementar solucions urbanes intel·ligents i sostenibles, ja siguin tan sols el llançament d'estudis previs a la viabilitat o en una etapa més avançada del cicle de vida del projecte. Proporcionarà ajuda en tres fases principals:
 
1. Exploració de les possibilitats: les ciutats podran obtenir més informació sobre el finançament i les solucions tecnològiques disponibles.
 
2. Oportunitats de formació: les ciutats obtindran orientació per millorar les propostes en la fase inicial o formes d'agregar propostes per maximitzar l'impacte i l'escala.
 
3. Acords de facilitació: les ciutats amb propostes concretes de projecte poden presentar-les a la plataforma de trobada on es compararan amb els financers interessats.
 
La plataforma de trobada aviat serà llançada al lloc web de l'EIP-SCC, així que estigueu atents!
 
- Dijous 7 de juny, de 16:00 a 17:30: "L'impacte de l'electrificació de les flotes d'autobusos en el sistema elèctric"
Aquesta sessió se centra en compartir les millors pràctiques en la integració de flotes d'autobusos electrificats en el sistema elèctric. Els reptes específics es refereixen a la recàrrega de la implementació d'infraestructures (càrrega de dipòsits, càrrega d'oportunitats) i gestió de l'impacte en les xarxes elèctriques locals. La col·laboració dels operadors de transport i els operadors locals de distribució en un marc de planificació clara és important. La sessió mostra exemples de la vida real com les ciutats, els operadors de transport i les OSD poden treballar junts per garantir que l'electrificació de les flotes d'autobusos sigui un èxit i que no suposi problemes per a la xarxa local.
 
 
Esperem conèixer-vos a EUSEW 2018!
 
Per obtenir més informació sobre EUSEW, consulteu aquí
 

*A text from the 'Covenant of Mayors'