Uneix-te a la competició per a la capital verda de la UE 2021 i als premis de la Fulla verda de la UE 2020!
En oferir la possibilitat d'esdevenir guanyadors dels premis a la capital verda de la UE 2021 i als de la Fulla verda de la UE 2020, la Comissió Europea convida a les ciutats europees a tornar a competir pels premis més prestigiosos de les ciutats verdes a nivell de la UE. Les ciutats europees que volen esdevenir líders en sostenibilitat ambiental, social i econòmica han de presentar les seves sol·licituds per als dos premis fins al 18 d'octubre de 2018.
 
Múltiples beneficis per als guanyadors
 
Per onzena vegada, el premi de la Capital Verda Europea ofereix a les ciutats de més de 100.000 habitants l'oportunitat de posar en marxa el seu any com a Capital Verda Europea amb una recompensa de 350.000 euros. De la mateixa manera, el Premi Europeu de la Fulla Verda, obert a ciutats de 20.000 a 100.000 habitants, atorgarà el guanyador amb 75.000 euros per donar suport a les seves activitats durant tot l'any.
 
A més, els guanyadors, així com les ciutats seleccionades, obtindran accés a l'exclusiva Xarxa Europea de Capital Verda i a la Xarxa Verda Europea, que els proporcionarà suport, coneixement i millors pràctiques. Segons els guanyadors anteriors, ja el procés d'aplicació va resultar ser avantatjós en si mateix, ja que els guiava en un millor desenvolupament i avaluació de les seves accions. A més, un gran enfocament en projectes d'acció mediambiental i climàtica fa que la ciutat sigui més atractiva per als turistes, incrementa la inversió estrangera i potencia l'economia local, alhora que crea ocupació.
 
Com es pot convertir en un veritable capital verda europea o guanyador de la fulla verda europea?
 
Les ciutats del Pacte: Estocolm, Hamburg, Vitòria, Nantes, Copenhaguen, Bristol, Ljubljana, Essen, Nijmegen i Oslo ja han experimentat el que significa ser una Capital Verda Europea. A més, els signants del Pacte Leuven, Växjö, Torres Vedras i Mollet del Vallès, han estat coronats ja Fulla Verda Europea. 
 
Consulteu les pàgines d'inici del premi Capital Verda Europea de 2021 i el premi Fulla Verda Europea 2020 per esbrinar si la vostra ciutat està preparada per seguir els seus passos. Tots dos premis estan oberts a ciutats dels Estats membres de la UE, països candidats de la UE, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.
 
- Segueix la competència a Twitter.
 
 
*A text from the 'Covenant of Mayors'