La Unió Europea destina 25,6 milions d'euros a Espanya per a la gestió de la migració
La Comissió Europea ha concedit una ajuda d'emergència addicional de 46,6 milions d'euros a Espanya i Grècia per donar suport als esforços que estan fent aquests països en temes migratoris. Espanya rebrà un total de 25,6 milions, la majoria dels quals seran destinats a millorar la capacitat de rebuda a la costa sud de la península, a Ceuta i a Melilla.  Els 20 milions restants s'han concedit a l'Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) amb l'objectiu de millorar les condicions d'acollida de Grècia, particularment a l'illa de Lesbos.
 
El Comissari de Migració, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, explica que "La Comissió continua ferma en el seu compromís de donar suport als Estats membres sota pressió. Espanya ha vist augmentades les xifres d'arribada durant l'últim any i hem d'intensificar el nostre suport per ajudar a gestionar-ne el volum i retornar aquells que no tenen dret a quedar-se."
 
El total d'ajudes que Espanya rebrà es distribuiran en dues línies. La primera, amb una dotació de 24,8 milions d'euros, ha estat atorgada al Ministeri de Treball i Seguretat Social i a la Creu Roja i té com a finalitat dotar d'assistència mèdica, menjar i sostre als migrants que arriben a la costa sud d'Espanya, a Ceuta i a Melilla.

Una segona línia, amb pressupost de 720.000 euros, es destina al Ministeri de l'Interior per millorar la qualitat de les condicions de retorns així com les infraestructures per als trànsits en els retorns. En total, les dotacions de finançament atorgades a Espanya per a la gestió de la migració, fronteres i gestió de la seguretat han arribat a un total de 692 milions d'euros a través dels programes nacionals del període 2014-2020.