Convocatòria de la ciutat de la UE per desbloquejar el suport financer i els serveis a les ciutats
La mobilització de la inversió en energies renovables i l'eficiència energètica es considera clau per a la transició energètica d'Europa. Al mateix temps, però, continua representant un dels principals reptes de la transició. A mesura que les ciutats europees representen els nuclis clau de la innovació per desbloquejar finançament per a l'eficiència energètica, la UE està posant en marxa la convocatòria de la ciutat de la UE, per desbloquejar el suport financer i els serveis a les ciutats i els municipis.
 
En virtut del Programa de treball Horizon 2020 per a la recerca i la innovació (2018-2020), la Comissió Europea promou, per tant, la LC-SC3-EE-17-2019 convocatòria de la ciutat, que es desenvoluparà fins al 5 de febrer de 2019. Amb l'àrea de focus "La construcció d'un futur resistent al clima i amb poc carboni", aquesta convocatòria busca trobar solucions per assolir la neutralitat del carboni i la resistència climàtica en la segona meitat d'aquest segle.
 
Per tant, les propostes donen suport a les autoritats locals en el desenvolupament de sòlids conceptes d'inversió. Per tant, han de configurar i executar un "Establecimiento de la ciudad europea", oferint suport i serveis financers a ciutats i municipis, així com a les seves agrupacions. A causa de la manca de capacitat dels poders públics de transformar les seves estratègies i ambicions a llarg termini en conceptes d'inversió creïbles, les propostes haurien d'abordar explícitament els següents reptes:
 
  • Identificació clara de la potencial font d'un projecte, basada en l'anàlisi del mercat (local), l'auditoria d'energia, etc.
 
  • Anàlisi de grups d'interès locals que controlen el gasoducte del projecte, incl. compromisos (per propietaris d'actius) i estratègia de compromís
 
  • Anàlisi jurídica (regional, nacional i internacional) per definir tipus d'inversió disponibles i el marc de condicions, enfocament d'inversió real i estructuració / cronograma de passos d'inversió (incloent, per exemple, compres públiques o regles de comptabilitat del deute)
 
  • Anàlisi (prefactibilitat) de les solucions de finançament disponibles, incl. modelització bàsica dels costos d'inversió, costos de transacció, estalvis esperats (costos) i altres ingressos, etc.
 
  • Full de ruta: procés bàsic per iniciar inversions, incl. planificació del treball i assignació de recursos.
 
 
Per a més informació:
 
A presentation of the call can be found here.
 

*A text from the 'Covenant of Mayors'