Sol·liciteu ara la nova convocatòria del programa d'agermanament del Pacte
La convocatòria d'una nova edició del programa d'agermanament del Pacte Europeu d'Alcaldes per al Clima i l'Energia ja està obert. El programa d'agermanament del Pacte ofereix a les ciutats, regions i províncies d'Europa l'oportunitat de participar en intercanvis d'agermanaments que tenen com a objectiu augmentar la capacitat i el coneixement de les autoritats locals per mitigar i adaptar-se al canvi climàtic.
 
El programa està obert a:
  • Tots els signants del Pacte d'Alcaldes (és a dir, municipis) procedents de països associats al programa Horitzó 2020 de la UE, excepte Armènia, Geòrgia, la República de Moldàvia i Ucraïna, amb la condició que prenguin les mesures necessàries abans de la seva primera visita d'agermanament, compromisos del Pacte anteriors (adhesió, enviament de la PAES, seguiment).
  • Els signants de la Unió Europea que no siguin un Pacte d'Alcaldes, amb la condició que signin el marc del Pacte Europeu 2030 abans de la seva primera visita d'agermanament.
  • Tots els Coordinadors Territorials del Pacte (és a dir, regions, províncies, comtats, ...) dels països associats al programa Horitzó 2020 de la UE
  • Coordinadors de la Unió Europea sense pacte dels alcaldes, amb la condició que es comprometin amb el Pacte d'Alcaldes abans de la seva visita d'agermanament.
 
Aquesta nova convocatòria permet a les autoritats locals i territorials europees participar en dos tipus d'intercanvis, tutoria i intercanvis entre iguals. Tots els ajuntaments, independentment de la grandària, poden animar-se a sol·licitar com a mentor, i els que ho fan per primera vegada podran participar en un taller de mentors només.
 
Per a aquesta convocatòria, es finançaran un total de 6 intercanvis d'agermanament per municipis i 1 intercanvi de coordinadors territorials.
 
Les autoritats locals i regionals interessades a participar en el programa haurien de sol·licitar-ho abans del 28 de setembre de 2018, a les 17.00 h. CET, enviant el formulari de sol·licitud en línia.
 
Podeu trobar tots els enllaços rellevants per aplicar a continuació:
 
* Convocatòria de municipis: text de trucada, formulari de sol·licitud en línia, i criteris de selecció
 
* Convocatòria de coordinadors (províncies i regions): text de trucada, formulari de sol·licitud en línia, i criteris de selecció
 
Llegiu aquí les històries d'agermanaments anteriors
 
Per obtenir més informació sobre el programa d'agermanament del Pacte Europeu d'alcaldes, poseu-vos en contacte amb Pier Paolo Saraceno: pier.saraceno@eumayors.eu
 
*A text from the 'Covenant of Mayors'