Els signants del Pacte d'Alcaldes lideren el camí cap a la via d'escalfament global de 1,5 graus
La Comissió confirma el gran potencial de la iniciativa del Pacte d'Alcaldes (Covenant of Mayors) per contribuir a assolir ambiciosos objectius de mitigació del canvi climàtic a mitjans de segle.
 
Un nombre creixent de ciutats i governs locals s'adhereixen a iniciatives transnacionals en matèria de mitigació del canvi climàtic, però falta una quantificació de la seva contribució als compromisos de l'Acord de París. Per això, el JRC ha analitzat la trajectòria de mitigació del clima cap a 2050 dels signants del Pacte d'Alcaldes.
 
El CoM compta amb més de 7.600 signants actius que cobreixen 238 milions d'habitants, principalment de ciutats europees. Els investigadors van examinar l'esforç agregat dels signants de la CoM en termes de distribució geogràfica, ambició de mitigació i assoliments, i van discutir si les reduccions projectades d'emissions estan en línia amb les vies per limitar l'escalfament global a 2°C o 1,5°C. S'ha aplicat un mètode d'extrapolació per estimar les trajectòries individuals cap al 2050. Per a això, el conjunt de dades de la CoM es va dividir en clústers a partir de tres factors: característiques climàtiques, grau d'urbanització i ambició de nivell en la reducció d'emissions de CO2.
 
L'estudi subratlla que, a més de les polítiques nacionals, els signataris de la CoM adopten una sèrie de polítiques locals i mesures aplicables en el sector de l'edificació i el transport, com millorar l'eficiència energètica a través de normes de construcció, augmentar la participació de les energies renovables, millorar l'energia del districte sistemes i una transformació gradual cap a un transport més eficient i sostenible. Això fa que les autoritats locals tinguin privilegiats socis per als governs nacionals i les autoritats regionals per idear i implementar polítiques per mitigar l'escalfament global.
 
Si més signants informessin assoliments similars als de les ciutats que ja van proporcionar dades, això significaria que els signants de la CoM ja estan en el bon camí de la seva trajectòria climàtica.
 
Necessiteu ajuda per informar sobre el vostre progrés? Poseu-vos en contacte amb el nostre Servei d'ajuda a info@eumayors.eu
 
*A text from 'the Covenant of Mayors'