La Comissió Europea finançarà sis projectes per millorar la mobilitat neta a Espanya
S'invertirà un total de 700 milions d'euros en 49 projectes arreu de la UE
 
La Comissió Europea proposa invertir gairebé 700 milions d'euros per desenvolupar una infraestructura de mobilitat neta i innovadora en tots els mitjans de transport. L'executiu ha escollit 49 projectes a través d'una convocatòria a tots els estats membres. Entre els projectes seleccionats a Espanya destaca la instal·lació d'una xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.
 
La inversió de la Comissió es farà a través del MIE, el mecanisme financer de la UE destinat a donar suport a la modernització de les infraestructures  i hauria de permetre mobilitzar fins a 2.400 milions d'inversió pública i privada. Tal com ha afirmat la comissària de Transports, Violeta Bulc, "els projectes escollits estan concentrats en seccions estratègiques de les xarxes de transport europees per assegurar el màxim nivell de valor afegit europeu i d'impacte".
 
Per seleccionar els projectes es van llançar dues convocatòries obertes a tots els estats membres. L'anomenada 2017 CEF Transport Blending call, amb una mirada innovadora, finançarà projectes com per exemple un sistema de transport marítim ecològic entre els ports de Swinoujscie a Polònia i el de  Ystad a Suècia o l'electrificació del transport públic urbà a Croàcia, Itàlia, Eslovènia i Eslovàquia. L'altra convocatòria, la CEF Transport SESAR call per fer el transport aeri més respectuós amb el medi ambient i desenvolupar el cel únic europeu.
 
A Espanya s'han seleccionat sis projectes, tres de cada convocatòria, que tenen un valor total de 42,2 milions d'euros. Destaca, per exemple, el desplegament d'una xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que permetin viatges transfronterers o el desplegament de punts de recarrega de Bio LNG als diferents punts de la xarxa transeuropea de transport (TEN-T).
 
Podeu trobar més informació detallada aquí