Amsterdam i Ramnicu Valcea es comprometen amb els objectius del 2030 a la cimera de ChangeNOW
Aquest any, la cimera ChangeNOW va acollir amb satisfacció una delegació especial del Pacte d'Alcaldes - Europa. Entre les ciutats representades, dues d'elles es van distingir per comprometre's amb els objectius del 2030.
 
14 ciutats del Pacte de 9 països diferents van respondre positivament a la crida d'interès llançada per l'Oficina del Pacte d'Alcaldes. 22 persones, incloent vuit representants locals elegits, van formar la delegació que va participar a la cimera celebrada la setmana passada a París.
 
La delegació va tenir un programa especial. Al matí van assistir a una sessió sobre mobilitat sostenible (amb la presentació del tinent d'alcalde d'Amsterdam, Marieke van Doorninck, que es va comprometre a uns carrers on les bicicletes són la norma i "els cotxes són els convidats", i en una sessió sobre ciutats resistents amb una presentació del vicealcalde de Porto Filipe Araujo.
 
Els representants del Pacte van gaudir d'un dinar privat durant l’intercanvi de solucions climàtiques i energètiques.
 
A la tarda, van realitzar una visita guiada al "Saló de solucions", van participar en reunions individuals amb innovadors i van assistir a una sessió de pitching on es van presentar les millors innovacions, com ara:
  • GreenGame, una tecnologia que fa un seguiment automàtic de les activitats de les persones que afecten el medi ambient i que ofereix desafiaments o jocs que permeten que ciutats, marques i qualsevol altra organització participin i recompensin les persones per viure de forma sostenible, a través de reptes reconeguts. 
  • Urban Canopee, que crea canopens vegetatius que es poden instal·lar en cobertes, edificis o espais públics amb un sistema de regiu autònom per ajudar a les ciutats a combatre les illes de calor.
  • Rada Buildings, una startup d'enginyeria civil que crea una nova generació de ponts que converteixen a les ciutats en llocs de vianants i edificis que poden generar la seva pròpia energia.
 
Durant la cerimònia oficial de la tarda, el tinent d'alcalde d'Amsterdam, Marieke van Doorninck, i el viceministre de Ramnicu Valcea, Eusebiu Veteleanu, van arribar a l'escenari per signar respectivament el formulari d'adhesió als objectius del Covenant 2030 (Amsterdam) i un compromís simbòlic per presentar els compromisos del 2030 a la reunió del consell municipal (Ramnicu Valcea).