Mor Josep Lluís Sala
L’alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas (PDeCAT), ha mort als 78 anys després d’haver-se apartat de l’alcaldia pel seu estat de salut. Aquest fet havia portat Trino Martínez en els darrers mesos a exercir d’alcalde accidental.
 
Josep Lluís Salas va néixer a Portbou el 1940. Va estudiar comerç i va treballar a Renfe i a l’empresa Transfesa durant 50 anys. Precisament, Salas va optar per entrar a la vida política un cop ja finalitzada la seva etapa professional. Pel que fa a la seva vinculació amb el teixit associatiu del municipi, va ser president durant més d’una dècada del Club Esportiu Portbou. La vetlla s’ha dut a terme al tanatori de Llançà des d’ahir al migdia. La missa de comiat serà avui a les 16.30 h a l’església de Santa Maria.

Un defensor de Portbou
 
La gestió de Salas com a alcalde s’ha caracteritzat per defensar el municipi, especialment pel que fa referència a la millora de les connexions. De tota manera, les seves prioritats es van centrar a aconseguir transformar l’estació de Portbou en un centre logístic, millorar les comunicacions per carretera amb el municipi, difondre l’obra i la figura de Walter Benjamin i, molt especialment, treballar per frenar la pèrdua de llocs de treball al municipi. També es va centrar a promocionar els atractius de la costa portbouenca.
 
 Xavier Roca, director i editor d'Alcaldes.eu, en nom propi i de tot l'equip expressem el nostre sentit condol als seus familiars i amics, i al conjunt del govern municipal actual de Portbou.