Premis del Servei Europeu d'Energia 2019: s’acaba de donar a conèixer  els guanyadors
La cerimònia de lliurament dels Premis Europeus de l'Energia es va celebrar ahir en el marc del Fòrum d'Inversions del Pacte d'Alcaldes de Brussel·les.

Els guanyadors del "Projecte del millor servei energètic" formen part del moviment Pacte Europeu d'Alcaldes.
 
Projecte EPC per a l'Ajuntament d'Essen, Alemanya
 
A través de la renovació orientada a l'energia dels sistemes tècnics (ventilació, aire condicionat, sanitaris i elèctrics) de l'Ajuntament d'Essen i la reducció simultània dels alts costos financers i de personal per a un bon funcionament, un estalvi operatiu de 829.000€ l'any i s’ha aconseguit una reducció de 2.185 tones d'emissions de CO2.
 
Renovació energètica d'edificis públics a la ciutat de Ljubljana
La licitació pública per a la retroalimentació energètica incloïa 48 edificis, entre ells escoles primàries, centres esportius i edificis administratius. 25 edificis van ser totalment renovats i 23 parcialment. A través de l'aïllament adequat, les mesures d'eficiència energètica, la implantació de sistemes de gestió energètica i el control remot per a la monitorització, l'Ajuntament de Ljubljana ha aconseguit un estalvi econòmic d'1 milió d'euros anuals i una reducció total de les emissions de CO2 d'unes 400.000 tones. 
 
Associació acadèmica-indústria-pública a Romania
La Universitat Tècnica de Cluj-Napoca (TUCN), juntament amb el Centre de Recursos per a l'Eficiència Energètica i el Canvi Climàtic (CREESC) i l'Ajuntament de Cluj-Napoca, van iniciar un ambiciós projecte de gestió d'energia urbana per a la comunitat local. Les accions realitzades van ser activitats de comunicació pública, tallers per a administradors públics de la construcció, coordinació amb plans d'acció energètica i inversions sostenibles programades. S'han invertit 11,2 milions d'euros en la gran renovació de 4 edificis públics, amb 9.400 MWh d'estalvi d'energia i 3.300 tones d'emissions de CO2 evitades per any. El 2018, 11 autobusos elèctrics van entrar a la xarxa de transport públic amb gran èxit i al voltant del 60% d'estalvi energètic i d'evasions de CO2. A més, el municipi de la ciutat de Cluj-Napoca va posar en marxa una Oficina d'Eficiència Energètica i va crear 5 nous llocs de treball.
 
Més informació sobre els Premis a GuarantEE project website
 
*A text from the 'Covenant of Mayors'