Esquemes de finançament innovadors: 5 manuals per ajudar les ciutats a millorar el rendiment energètic
Per complementar la seva iniciativa d'aprenentatge entre iguals, el programa PROSPECT ha publicat 5 manuals temàtics (abordant edificis públics, edificis privats, transports, llamps públics i iniciatives transsectorials) orientats a la referència i l'explicació de sistemes de finançament innovadors per als plans energètics i climàtics sostenibles de les ciutats.
 
Aquest conjunt de publicacions fa referència a mètodes de finançament d’institucions públiques, del sector privat, però també de la societat civil (per exemple, el crowdfunding). Inclouen funcions i processos detallats per aplicar, obtenir o gestionar aquestes oportunitats de finançament.
 
Els manuals, encara que estiguin dissenyats originalment per ser utilitzats com a recursos per als mòduls d'aprenentatge entre iguals, poden ser útils fins i tot per a ciutats o organitzacions que no van participar en els mòduls d'aprenentatge entre iguals. També estan plens d’exemples de bones pràctiques que són el centre del seu programa d’aprenentatge entre iguals.
 
El programa PROSPECT té com a objectiu facilitar l’aprenentatge entre iguals per ajudar les autoritats locals i regionals a finançar i implementar els seus plans d’acció energètica i climàtica sostenible. Aquesta iniciativa està liderada per un grup divers de socis i socis del consorci (tant a nivell europeu com local).
 
 
Enllaços als manuals:
 
 

*A text from 'the Covenant of Mayors'