Diferents ciutats, els mateixos objectius: Bolonya i Turku agermanades per avançar en la descarbonització
Fer plans per assolir la neutralitat del carboni d'aquí a 10 anys.
 
Els sorprenents contractes amb gegants de la indústria de l'automòbil per compensar les emissions de carboni.
 
Reducció a la meitat de les emissions del transport per carretera.
 
Aquests objectius poden semblar impossibles d’aconseguir, però les ciutats del Pacte Turku (Finlàndia) i Bolonya (Itàlia) les fan realitat.
 
 
Els dies 9 i 10 de maig de 2019, Giovanni Fini, coordinador tècnic responsable de la qualitat ambiental a la ciutat de Bolonya, va visitar als seus homòlegs del Departament de Clima de la ciutat de Turku, en el marc del programa d'agermanament del Pacte dels Alcaldes.
 
Les dues ciutats havien estat seleccionades a la tardor del 2018 entre més de 50 sol·licituds rebudes. Tenen restriccions diferents. Turku és dues vegades més petit que Bolonya i, ja que posseeix diversos serveis, inclosa l'energia, també controla dos terços de les emissions directes a les fronteres de la ciutat. A Bolonya, molts sectors com l’energia o el transport públic es privatitzen o són fora de l’àmbit municipal. No obstant això, les dues ciutats comparteixen objectius comuns: el desig de reduir substancialment les emissions en un futur proper (Turku apunta a la neutralitat del carboni el 2029, Bolonya acaba de signar els objectius del Pacte dels Alcaldes 2030 i actualitzarà el seu Pla d’acció d’energia sostenible en els pròxims dos anys), la voluntat de repensar el lloc i el paper de la natura a la ciutat, la necessitat de canviar els patrons de mobilitat cap a models i hàbits de transport més sostenibles.
 
Llegiu més sobre el seu intercanvi en l’article publicat per la ciutat de Turku:
 

 
Els representants de Turku viatjaran a Bolonya a la primavera de 2020 per a la segona fase d'aquest intercanvi d'agermanament. Fins aleshores, ambdues ciutats han acordat compartir informació sobre un parell de punts i definir objectius a assolir abans de la propera visita.
 
Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb: Claire.baffert@eumayors.eu 

*A text from the 'Covenant of Mayors'