Els alcaldes del Consell Polític del Pacte es reuneixen amb la Comissió Europea
El 29 de maig, els membres del Consell Polític del Pacte dels Alcaldes es van reunir amb el vicepresident de la Unió de l'Energia, Maroš Šefčovič i Miguel Arias Cañete, comissari d'Acció Climàtica i Energia. Durant aquest intercanvi cordial i fructífer, els representants polítics de Colònia, Heidelberg, Porto i Tampere i de la comunitat regional de l'Agència Energètica del Nord-oest de Croàcia van donar les gràcies als dos líders de la UE pel seu suport durant el seu mandat de 5 anys i el seu llegat en termes de clima i reconeixement d’autoritats locals i regionals.
 
Una vegada més, els representants de la Comissió Europea van felicitar el paper de les ciutats creant un camí cap a una Europa neutra per al carboni. Es va destacar la importància del Consell Polític del Pacte com a "Guardià del diàleg continu entre la Comissió Europea i les Ciutats".
 
Els consellers també van mostrar una clara voluntat de respondre a la convocatòria de les accions climàtiques expressades pels seus ciutadans en els mesos anteriors: les demandes dels joves als carrers s'han escoltat a nivell local. També van expressar la seva voluntat de contribuir amb la Comissió Europea i els Estats membres a una governança més forta i més eficient de la Unió Energètica.
 
En les properes setmanes, el Consell Polític dirigirà una carta al Sr. Šefčovič i Cañete, amb la intenció de preparar un terreny favorable per a la tasca de la propera Comissió i crear una nova dinàmica en el marc institucional de la comunitat del Pacte dels Alcaldes.
 
*A text from 'the Covenant of Mayors'