L'EAPC organitza unes jornades de benvinguda per als nous regidors i regidores sorgits de les eleccions municipals del 26M
Les jornades tindran lloc els dies 3, 10 i 17 de juliol i comptaran amb experts professionals del sector públic que incidiran en aquells aspectes més rellevants de la gestió i l'organització municipal en un moment clau de transformació profunda de l’Administració.
 
L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha organitzat el Cicle de benvinguda per als nous regidors i regidores de l’Administració local, activitat que ofereix l’Escola després de la incorporació dels nous electes del món local, arran de les eleccions municipals del passat 26 de març.
 
Durant tres jornades, els propers 3, 10 i 17 de juliol, s’iniciarà els electes en la cultura i els valors de govern, els principis reguladors del govern municipal i en les formes d'organització i de funcionament dels ajuntaments. També se’ls facilitaran les eines necessàries per afrontar el nou repte amb què s’han compromès. Experts professionals del sector públic, tant de la Generalitat com del món local i universitari, incidiran en aquells aspectes més rellevants de la gestió i l'organització municipal emmarcats en un moment de transformació profunda de les nostres administracions.
 
La benvinguda institucional serà a càrrec del secretari general del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i director en funcions de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Xavier Gatius. La cloenda institucional, el dia 17 de juliol, la farà el secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar.
 
La primera jornada se centrarà en l’organització i funcionament dels ens municipals, les característiques del personal al servei d’aquests ens, el pla de desenvolupament directiu, les eines que tenen els electes al seu abast i la lluita contra la corrupció. El segon dia, de caire més tècnic, es dedicarà a les polítiques públiques, la participació ciutadana, la incorporació de la perspectiva de gènere, així com les línies bàsiques de la contractació pública, les hisendes locals i els pressupostos. Finalment, durant la tercera jornada es treballarà sobre l’administració digital, la transparència i bon govern, la protecció de dades i l’especificitat del territori, urbanisme i habitatge.