"Com les ciutats poden recuperar les comunitats d’energies renovables"
El panorama energètic comunitari a Europa ha estat radicalment transformat per la Directiva sobre energies renovables. El nou paisatge només es maparà completament, ja que les comunitats exploren els límits del seu nou paper en la transició energètica. Energy Cities ha elaborat una guia "Com les ciutats poden recolzar comunitats d’energies renovables" per ajudar les comunitats amb aquesta exploració.
 
Les comunitats locals de tot el món ja senten els impactes del canvi climàtic. Europa està en condicions d’afirmar el seu paper com a líder mundial de la transició sostenible. Posar les energies renovables en mans de comunitats i persones té molts resultats potencials: reduir la pobresa energètica, augmentar la resiliència local, fomentar nous models de governança...
 
Les autoritats locals que volen tenir més mans es poden convertir en socis del projecte. Això podria suposar la creació d’un cos dedicat, assegurant finançament i recaptació de fons o mapant el potencial d’una comunitat. Hi ha exemples reals de tot Europa sobre com s'han fet i han aconseguit aquests diferents enfocaments.
 
Més informació:
 
 
*Font: 'Covenant of Mayors'