"Els alcaldes han de pensar de manera sostenible i practicar amb l’exemple” - repàs de la Conferència del Pla SET
Els dies 12 i 14 de juny es va celebrar a Bucarest la 12a Conferència del Pla SET i la Conferència ENVE del CdR, organitzada per l'Associació de Municipis de Romania. La conferència va discutir com fer que la transició ecològica passés a nivell local i com fomentar el diàleg entre el sector públic (municipis, regions) i el sector privat (pimes) a nivell local.
 
La conferència, i especialment la sessió del Pacte dels Alcaldes, va desencadenar diàlegs fructífers entre ciutats i inversors.
 

"Els alcaldes han de pensar de manera sostenible i practicar amb l’exemple".

La ciutat de Cluj-Napoca ha estat implementant accions audaces per millorar els seus sistemes de transport. Part de la seva estratègia es basa en el transport públic elèctric el 2026, establint estacions de recàrrega gratuïtes per a vehicles elèctrics i incentius per compartir automòbils.
 
L'alcalde de Cluj-Napoca Emil Boc va compartir la seva recepta per fer de la seva ciutat sostenible i intel·ligent: un líder amb visió, estratègia, infraestructures adequades, suport a la implementació i innovació local. Va declarar que "els [alcaldes] han de proporcionar una visió de la ciutat que orienti la configuració d’estratègies i accions concretes, i donarà a conèixer els comportaments dels ciutadans cap als patrons sostenibles. Perquè aquest procés doni veritablement resultats, la participació d’universitats i centres d’experiència és un factor clau ”.
 

"Els bancs han de fer alguna cosa més que proporcionar solucions financeres als municipis"

Segons Joost Declerck, assessor especial per a la promoció de l’eficiència energètica de Belfius Bank, els bancs han de fer alguna cosa més que només proporcionar solucions de finançament: necessiten establir un diàleg amb els municipis, per incorporar el nivell polític que impulsaria les inversions.
 
Més informació sobre la Conferència del Pla SET aquí