Demani ara els premis de Capital Verda Europea i Fulla Verda Europea
Els prestigiosos títols de Capital Verda Europea (EGCA) i Fulla Verda Europea (EGLA) s’atorguen cada any a les ciutats europees pel seu compromís amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica. La competició de la Comissió Europea per a trobar el pròxim guanyador dels títols EGCA i EGLA està oberta a les sol·licituds.
 
  • Les ciutats de més de 100.000 habitants són elegibles per al títol de la Capital Verda Europea (EGCA)
  • Les ciutats d’entre 20.000 i 100.000 habitants són elegibles per a la Fulla Verda Europea (EGLA)
Si creieu que la vostra ciutat pot ser una ambaixadora de la UE, mostrant les millors pràctiques en desenvolupament urbà sostenible per motivar i inspirar altres ciutats, hauríeu de sol·licitar-ho.
 
Si la vostra ciutat està interessada, el primer pas és registrar el vostre interès seguint aquest enllaç. Una vegada registrada la vostra ciutat, tindreu accés al conjunt de formularis de sol·licitud. El registre és completament gratuït i no requereix que la vostra ciutat entri a la competició més endavant, permetent a la vostra ciutat explorar el procés de sol·licitud per determinar si voleu fer una inscripció formal. 
 
El termini de sol·licitud és el 14 d’octubre de 2019 a les 23:59 CEST (GMT +2).
 
 
Beneficis de ser una Capital Verda Europea o guanyadora de Fulla Verda Europea
 
El fet de ser una capital verda europea aporta molts beneficis, incloent una major atenció en els projectes mediambientals, una major cobertura mediàtica internacional de la vostra ciutat, un impuls de l’orgull local i una major inversió estrangera, al seu torn, desenvolupant l’economia local i ajudant a crear ocupació. El guanyador del títol també rebrà 350.000€ per iniciar el seu programa mediambiental durant el seu any com a premiat.
 
Els guanyadors i les ciutats finalistes també accedeixen a l'exclusiva Xarxa de Capital Verda Europea, una xarxa de 28 ciutats que comparteixen coneixements i bones pràctiques ambientals i discuteixen els reptes que tenen i com superar-los. A més, els sol·licitants anteriors han dit que el procés de sol·licitud ha resultat beneficiós per avaluar el seu progrés mediambiental i comparar-se ells mateixos amb els seus homòlegs europeus.
 
Links i contactes:
Email: info@europeangreencapital.eu
Tel: +353 87 361 90 39
Visiti el portal de sol·licitud de la competició Capital Verda Europea 2022 
Segueix—nos a les xarxes socials i amb el hashtag de la competició #EGCA2022 per properes notícies: Twitter: @EU_GreenCapital i Facebook: @EuropeanGreenCapitalAward
*A text from 'the Covenant of Mayors'