L’eina de la ciutat verda: govern de la ciutat i planificació urbana sostenible
La Comissió Europea acaba de llançar l’Eina de la Ciutat Verda, una eina d’autoavaluació i de referència de les ciutats i una font d’informació i assessorament per a qualsevol persona que vulgui aprendre més sobre com fer que les ciutats siguin més verdes i sostenibles.

Aquesta eina tracta sobre la governança de la ciutat i l’enfocament de la planificació urbana sostenible; no es tracta d’indicadors quantitatius de sostenibilitat, tot i que guiarà els usuaris als millors llocs per trobar aquesta informació.

A qui va dirigit aquesta eina?

Les ciutats poden utilitzar l'eina de manera anònima o, si ho desitgen, registrar-se oficialment i posar-se al mapa de la Ciutat Verda, per mostrar a altres persones que es comprometen a convertir-se en més sostenibles i comunicar el que pensen fer a continuació. El registre també els permetrà comparar els seus resultats amb els d'altres ciutats, inclosos els guanyadors de la Capital Verda Europea i la Full Verda.

Com es pot utilitzar?

L’eina té diverses característiques i funcions fàcils d’utilitzar i també és flexible, permetent a l’usuari escollir i triar quins temes vol tractar i quines funcions voldria utilitzar. També hi ha guies de temes, enllaços i exemples pràctics de ciutats.

La Comissió Europea també va publicar una guia, basada en els consells i recomanacions d’experts en urbanisme que provenen de ciutats que han realitzat la transició cap a la sostenibilitat. També inclou els coneixements i l’expertesa més recents d’experts rellevants en legislació mediambiental de la Comissió Europea, així com els que participen en la gestió d’oportunitats de finançament europeus per a les ciutats i els que coneixen les xarxes i la recerca d’intercanvi de coneixement de la UE.
 
Accés a l’eina

Descarregar la guia


*A text from 'the Covenant of Mayors