Incentius per a la rehabilitació de solars i edificis abandonats
7-10-19

Ciutats i comunitats sostenibles

Les propietats urbanes abandonades (solars, cases en ruïnes, naus en desús, etc.) constitueixen un focus de perills i de molèsties a les ciutats: provoquen la disminució de valor dels habitatges propers, provoquen una percepció d'entorn degradat, generen brutícia i presència de rates, etc. Uns inconvenients que, a més, suposen un important cost a les arques públiques en concepte de brigades de neteja, tractament de plagues, neteja de solars abandonats, mesures de seguretat per evitar l'accés a naus abandonades, etc.

Una bona (i eficient) estratègia preventiva és oferir subvencions i desgravacions fiscals (sobre la base de resultats) per a la demolició o la rehabilitació d'aquestes propietats.

Amb aquesta mesura s'aconsegueix un doble objectiu: d'una banda "sanejar" la ciutat i de l'altra incentivar l'aprofitament d'espais urbans en desús que, una vegada regenerats, sovint esdevenen entorns singulars que imprimeixen caràcter als barris: antigues zones industrials, solars que es transformen en parcs urbans, etc.


Més informació