El projecte “SMARTA 2” promou la sostenibilitat en la mobilitat rural
El projecte “SMARTA 2 - Demostradors” té com a objectiu dissenyar, pilotar i avaluar solucions de mobilitat compartida intel·ligents i interconnectades amb el transport públic a quatre zones rurals d’Europa: Tirol Oriental (Àustria), Trikala (Grècia), Águeda (Portugal) i Brasov ( Romania).
 
El tipus de serveis a pilotar (bàsicament, ús de vehicle compartit) s’adaptarà a les característiques geogràfiques, les poblacions i els reptes de mobilitat de cada zona rural. Totes les solucions s’avaluaran sota un robust marc d’avaluació desenvolupat juntament amb l’equip de SMARTA, un altre projecte en curs de mobilitat rural. L’objectiu de SMARTA 2 és explorar com es pot promoure la mobilitat compartida sostenible a tot Europa i desenvolupar un conjunt de recomanacions pràctiques per als responsables polítics i les parts interessades en el camp de la mobilitat i el transport.
 
En poques paraules, SMARTA 2:
 
1. Analitza el panorama actual de la mobilitat al Tirol Oriental, Trikala, Águeda i Brasov.
 
2. Prepara el terreny i configura serveis de mobilitat compartida intel·ligents a les zones pilot seguint un enfocament participatiu.
 
3. Organitzar campanyes de comunicació dirigida i desenvolupar incentius conductuals per donar suport a l’ús dels serveis per part de la població local.
 
4. Supervisar i avaluar el funcionament i el rendiment dels pilots mitjançant mètodes de recollida de dades.
 
5. Explorar per què treballava (o no) cada demostrador i compartir bones pràctiques i lliçons apreses.
 
6. Desenvolupar "SMARTA 2 toolkit”, que fomentarà la presa de solucions sostenibles per a la mobilitat rural compartida a tot Europa.
 
Finançament i durada
 
El projecte SMARTA 2 va començar el setembre del 2019, té una durada de 18 mesos i rep el finançament de la Comissió Europea.
 
Per obtenir més informació sobre SMARTA 2 i mantenir contacte amb les seves darreres activitats, visiteu sharedruralmobility.eu.

* A text from 'the Covenant of Mayors'