La Comissió Europea presentarà el Pacte Europeu pel Clima en la cerimònia del Pacte dels Alcaldes de la UE
El Pacte Verd Europeu és un nou full de ruta perquè l’economia i la societat europees siguin neutres en emissions el 2050. El seu objectiu és convertir els reptes climàtics i ambientals en oportunitats en totes les àrees polítiques, i fer aquesta transició mediambiental justa i inclusiva, millorant el benestar i la salut de la ciutadania i de les generacions futures.
 
Per assolir-ho, la Comissió Europea presentarà el Pacte Europeu pel Clima i reunirà ciutadans, indústries, societat civil i autoritats i institucions europees, nacionals, regionals i locals.
 
L’enorme èxit del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, amb prop de 10.000 ciutats signants fins ara, el converteixen en una força central del Pacte Europeu pel Clima.
 
Com a símbol d’això, l’acte d’anunci del Pacte Europeu pel Clima tindrà lloc juntament amb la cerimònia del Pacte dels Alcaldes de la UE, el proper 4 de març de Brussel·les.
 
L’acte també mostrarà la riquesa de les accions climàtiques dutes a terme en les societats europees a través d'un diàleg entre els participants. L’esdeveniment començarà a involucrar la societat pel que fa a la seva participació en compromisos i accions en el Pacte Europeu pel Clima, que està plenament desenvolupat i que es posarà en marxa la segona meitat del 2020.
 
Per a consultar l’agenda de la trobada i registrar-vos, consulteu aquest enllaç.

* A text from 'the Covenant of Mayors'