El Pacte dels Alcaldes arriba a 10.000 signants
El Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia ha arribat a la fita històrica de 10.000 signants, que corresponen a 10.000 governs locals, a tot Europa, compromesos a aconseguir un futur millor per als seus ciutadans i ciutadanes.
 
El Pacte dels Alcaldes és el major moviment mundial de ciutats per l'acció local en clima i energia. S’hi agrupen milers de governs locals que de manera voluntària es comprometen a implantar els objectius en matèria de clima i energia de la UE.
 
El llançament del Pacte dels Alcaldes va tenir lloc el 2008 a Europa amb el propòsit de reunir els governs locals que voluntàriament es van comprometre a aconseguir i superar els objectius de la UE en matèria de clima i energia. La iniciativa no només va introduir un enfocament innovador en les accions relacionades amb el clima i l'energia, sinó que el seu èxit també va superar de seguida totes les expectatives.
 
El proper 4 de març se celebrarà a Brussel·les l’acte d’anunci del Pacte Europeu pel Clima juntament amb la cerimònia del Pacte dels Alcaldes de la UE. L’acte també mostrarà la riquesa de les accions climàtiques dutes a terme en les societats europees a través d'un diàleg entre els participants. L’esdeveniment començarà a involucrar la societat pel que fa a la seva participació en compromisos i accions en el Pacte Europeu pel Clima, que està plenament desenvolupat i que es posarà en marxa la segona meitat del 2020.
 
Per a consultar l’agenda de la trobada i registrar-vos, consulteu aquest enllaç.

* A text from 'the Covenant of Mayors'