El programa d'agermanament del Pacte Europeu dels Alcaldes i Alcaldesses
El Programa d'Agermanament del Pacte Europeu dels Alcaldes i Alcaldesses, que es va iniciar el 2017, estableix col·laboracions a llarg termini entre dues ciutats europees amb l'objectiu de compartir experiències sobre la lluita contra la crisi climàtica. Les “ciutats bessones” es visiten per intercanviar coneixements sobre com ser més resistents i reduir les emissions de CO2. Després de la visita, les ciutats desenvolupen un full de ruta sobre el que han après i com en podran fer ús. Aquest procés d’aprenentatge genera moltes idees i condueix a la millora en la mitigació dels efectes de l’escalfament global.
 
Les ciutats es mostren molt entusiastes pel Programa d'Agermanament i destaquen que no només la inspiració, sinó també el coneixement i l'experiència compartits, els van ajudar a anar més enllà en les mesures per pal·liar la crisi climàtica en l’àmbit local.
 
Així valorava l’experiència l’alcalde de la localitat de Ljungby, al sud de Suècia, Magnus Gunnarson: “L’intercanvi amb Albertslund (Dinamarca) m’ha inspirat noves maneres de desenvolupar tant petits detalls com grans inversions en infraestructures a Ljungby. El més important, però, és que l’intercanvi ha contribuït a una nova mentalitat. Tenim l’objectiu de continuar cooperant amb Albertslund”.
 
* A text from 'the Covenant of Mayors'