El Parlament de Catalunya ofereix a partir de dilluns visites virtuals guiades
Les visites es poden concertar de dilluns a divendres a les dotze del migdia 

Foto: Parlament de Catalunya.
 
A partir d'aquest dilluns, 30 de març, els ciutadans i ciutadanes poden visitar el Palau del Parlament amb visites virtuals guiades que poden concertar a través del portal web de la institució, clicant en aquest enllaç.

Amb aquesta iniciativa el Parlament manté obertes a la ciutadania les portes de la primera institució de Catalunya durant el confinament per la pandèmia del coronavirus. Amb la voluntat de seguir a prop del ciutadà, i a diferència del que s'ha fet amb altres edificis emblemàtics, les visites al Palau del Parlament es faran amb la presència en directe d'un guia.
 
Les visites es faran de dilluns a divendres a les dotze del migdia amb grups limitats de participants, amb l'objectiu que siguin tan personalitzades com sigui possible. El personal del Parlament que habitualment fa les visites presencials serà l'encarregat de conduir virtualment el ciutadà pels espais més emblemàtics del palau i explicar-los-en la història i l'arquitectura i la tasca que duen a terme els 135 diputats.
 
El ciutadà s'endinsarà al palau de la mà del guia i, seguint la visita virtual a l'edifici en format de 360 graus, permanentment disponible al web, podrà pujar per l'escala d'honor fins a la planta noble i accedir, entre altres espais, al saló de sessions, als salons de passos perduts i de canelobres, a algunes sales de comissions, al despatx presidencial o a la sala on es reuneixen la Mesa i la Junta de Portaveus.
 
La visita es complementarà amb una mostra fotogràfica procedent de l'arxiu històric del Parlament, que permetrà veure com era l'edifici en les diverses etapes de la seva història. Un cop acabada la visita, d'una durada màxima d'una hora, els participants podran fer preguntes o resoldre dubtes amb el guia especialista que els haurà acompanyat al llarg del recorregut.
 
Un cop sol·licitada la visita, el guia encarregat de fer-la es posarà en contacte amb el ciutadà amb un correu electrònic que contindrà l'enllaç a l'aplicació de videoconferències a què haurà d'accedir i les indicacions que haurà de seguir.
 
La crisi sanitària originada pel coronavirus, que afecta l'activitat parlamentària, ha provocat que s'hagin hagut de suspendre les visites presencials a l'edifici, que cada any rep setanta mil visitants de mitjana.