Mor l’exalcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira

Va governar durant 16 anys amb un alt grau d’implicació al teixit social i cultural del municipi


Foto: Alcaldes.eu

David Rovira Minguella
L’exalcalde de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), David Rovira, ha mort aquest dimarts als 63 anys. Al capdavant del projecte de Convergència i Unió, Rovira va ocupar l’alcaldia durant 16 anys, del 2003 fins al 2019, quan va decidir no optar a la reelecció. També va ser president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, diputat de la Diputació de Tarragona i president de BASE.

Rovira es va implicar de ben jove en la vida social i cultural del municipi. Va pertànyer als Minyons Escoltes i el 1984 va participar en la creació de l’emissora Espluga FM Ràdio, de la qual va ser el primer director. A més, va ser president del Casal de l’Espluga de Francolí. Fill, marit i pare de farmacèutic, també va dedicar la seva carrera al negoci familiar, propietari del Laboratori Comarcal d’Anàlisis de la Conca de Barberà, i va ser president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona.

L’Ajuntament de l’Espluga ha decretat tres dies de dol i, en un comunicat, ha manifestat: “Lamentem profundament aquesta pèrdua i fem arribar el condol a familiars i amics. Així mateix agraïm enormement la seva tasca com a alcalde d’aquesta població en els anys de servei al municipi des del consistori”. L’equip d’Alcaldes.eu se suma a aquesta mostra de condol, així com al sincer reconeixement de la seva feina com a batlle.