L’alcalde de Londres actua en la lluita contra la crisi climàtica
Quan l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, va ser elegit el 2016, es va comprometre a desvincular els fons de pensions dels combustibles fòssils i va fer una crida als municipis perquè fessin el mateix i s’unissin a la lluita contra la crisi climàtica.
 
Sadiq Khan se centra en la desinversió. Desinvertir significa moure actius invertits en empreses que guanyen els seus diners amb combustibles fòssils i, per tant, contribueixen directament al canvi climàtic.
 
L’alcalde va iniciar una discussió amb la London Pension Fund Authority (LPFA) que va acabar desembocant en el desenvolupament d’una política de canvi climàtic l’estiu del 2017. Segons aquesta nova política, abans de prendre una decisió de desinversió d’una empresa, es demana als directius que es comprometin amb l’empresa i valorin si estan preparats per prosperar en una economia baixa en carboni. Si una empresa no demostra mesures suficients per gestionar els riscos relacionats amb el clima, la LPFA procedirà a la seva retirada.
 
Els agents de campanya també han tingut un paper important en la creació de suport inicial a la desinversió i en les consideracions de la LPFA. La ciutat de Londres es va comprometre a establir-hi un diàleg que permet una col·laboració mútuament beneficiosa.
 
L’alcalde té plans ambiciosos perquè Londres sigui una ciutat de carboni zero per al 2050. Per aconseguir-ho, caldrà que es duguin a terme les accions en tots els àmbits, des de la neteja de la xarxa de transport fins a l’abastiment dels habitatges i llocs de treball amb energia renovable neta. També requereix que organitzacions de tot tipus repensin les inversions financeres que donin suport a les indústries de combustibles fòssils.
 
Més informació