Consulta del Comitè de les Regions sobre el Pacte climàtic de la UE
El Comitè Europeu de les Regions convoca la comunitat del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia a participar en una consulta en línia relativa al Pacte sobre el clima de la UE.
 
Malgrat els reptes actuals, el Pacte Verd segueix sent un objectiu polític clau per al Comitè de les Regions i altres institucions de la UE, a més d’una referència rellevant per assegurar que l’estratègia de recuperació post-pandèmica sigui sostenible i a prova del futur. L’actual crisi podria considerar-se com una oportunitat per renovar l’economia de la UE amb vista a la transició cap a la neutralitat climàtica.
 
El 4 de març, la Comissió Europea va publicar una consulta sobre el Pacte sobre el clima, l'instrument destinat a assegurar la implicació i el compromís actiu de les autoritats locals i regionals, la ciutadania i totes les parts interessades rellevants del tracte verd. Per tal d’assegurar la participació adequada de les autoritats locals i regionals, la Comissió Europea va adreçar-se específicament al Comitè de les Regions i va sol·licitar-li un dictamen de vista sobre aquest tema.
 
Rafał Trzaskowski, el relator que lidera els treballs del Comitè de les Refions sobre el Pacte sobre el clima, té com a objectiu elaborar una opinió completa i ambiciosa sobre aquesta eina fonamental que ens guiarà en els propers anys.
 
Per això, us convida a compartir els vostres comentaris, respondre aquesta enquesta i difondre-la entre els districtes associats. Podeu llegir la carta completa aquí.
 
Si teniu alguna pregunta o comentari, podeu adreçar-vos a enve@cor.europa.eu.